Το Σάββατο 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Κροκίδειο αίθουσα η 11η Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Ομιλήτρια ήταν η διακεκριμένη επιστήμων και εξαίρετο μέλος της τοπικής κοινωνίας, Παιδίατρος κ. Μαργαρίτα Μπίτση – Παπαφωτίου, η οποία ανέπτυξε το ζωτικής σημασίας θέμα: «Μητρικός θηλασμός, Δικαίωμα – Δώρο».
Η πολύπειρη και εξειδικευμένη παιδίατρος αναφέρθηκε στην ανθρωπολογική πλευρά του θηλασμού κάνοντας μια ιστορική αναδρομή και αναλύοντας την άξια του μητρικού γάλακτος τόσο από ιατρικής όσο και από κοινωνικής πλευράς. Το μητρικό γάλα παράγεται από τον μαστό της μητέρας κατά την περίοδο του θηλασμού του βρέφους και αποτελεί την πλέον ιδανική τροφή καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία (λευκώματα, σάκχαρο, λίπος, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό) στην αναγκαία σύσταση και σε επαρκή ποσότητα για την ιδανική ανάπτυξη του βρέφους. Είναι ένας ζωντανός ρευστός ιστός, τόνισε η Παιδίατρος, οι αρχαίοι το αποκαλούσαν «λευκό αίμα», που με τα εκατομμύρια αρχέγονα ζωντανά κύτταρα, τις ανοσοσοσφαιρίνες, τη λυσοζύμη και την λακτοφερίνη, που περιέχει, στερεώνει την άμυνα του οργανισμού του βρέφους, ενώ με τους αυξητικούς παράγοντες και τις ορμόνες ενισχύει την ανάπτυξή του. Η κ. Μπίτση – Παπαφωτίου έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι το μητρικό γάλα εμπεριέχει «σοφία ζωής».
Εν συνεχεία, ο υπεύθυνος της Σχολής και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αφού συνεχάρη την εκλεκτή ομιλήτρια εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, συντόνισε τον εποικοδομητικό διάλογο, που ακολούθησε. Η κ. Μαργαρίτα Μπίτση – Παπαφωτίου, αφού απάντησε στα ερωτήματα που της ετέθησαν από το κοινό, έκλεισε την συνάντηση λέγοντας πως ο μητρικός θηλασμός αποτελεί θεμέλιο της ψυχικής υγείας του παιδιού και πως στην εποχή των τυποποιημένων προϊόντων θα πρέπει να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης και πειθούς, γιατί το μητρικό γάλα είναι το πολυτιμότερο δώρο, που προσφέρεται στο παιδί για να ξεκινήσει την ζωή του.