Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα στο νεόδμητο κτηριακό συγκρότημα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νάουσας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας.
Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο οποίος στη συνέχεια στην ομιλία του τόνισε:«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέσαμε τον Αγιασμό για την αρχή του νέου σχολικού ετους και επικαλεσθηκαμε τη βοήθεια και τη χαρη του Θεού για τη νέα αρχή. Σήμερα όμως επικαλεσθήκαμε τη βοήθειά του ιδιαιτέρως για τη νέα προσπάθεια της Ιερας Μητροπόλεώς μας που ξεκινά σήμερα με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ωδείου της, της νέας μορφής που θα έχει από φέτος η γνωστή σε όλους σας Σχολή Βυζαντινής και παραδοσιακής Μουσικης της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Όταν πριν από αρκετά χρόνια ιδρύσαμε αυτή τη Σχολή θέλαμε να προσφέρουμε τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγαλύτερους συμπολιτες μας μία δυνατότητα που δεν είχαν μέχρι τοτε: να σπουδάσουν τη Βυζαντινή και παραδοσιακη μουσική, όχι μονο γιατί αυτή αποτελεί εθνική μας παράδοση που έχουμε χρέος να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε και στις νεώτερες γενιές, αλλά και γιατί έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που γνωρίζουν βυζαντινή και παραδοσιακή μουσικη για τους ιερούς μας ναούς μας και για τις εκδηλωσεις της Ιερας Μητροπόλεώς μας.
Η πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας βρήκε εξ αρχής θερμή υποδοχή σε ολόκληρη τη Μητροπολιτική μας περιφερεια. Τα τμήματα τόσο εδώ στη Νάουσα, όσο και στη Βέροια, την Αλεξάνδρεια και τη Χαλάστρα ήταν παντοτε υπερπλήρη, και χάρη στην προσπάθεια και των διδασκόντων και των μαθητών είχαμε και έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της προσπαθείας τόσο ακούοντας τους αποφοίτους που διακονούν πλέον τα αναλόγια πολλών ναών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όσο και ακούοντας τους μαθητες και τους αποφοίτους της κάθε χρόνο σε διάφορες εκδηλώσεις της Μητροπόλεώς μας και ιδίως στις εκδηλωσεις των Παυλείων.
Από τη φετινή χρονιά η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικης της Μητροπόλεώς μας δεν θα λειτουργεί απλώς ως μία αναγνωρισμένη Σχολή. Θα λειτουργεί ως Ωδείο με κρατική πιστοποίηση. Καί ελπίζουμε ότι με αυτη τη νέα μορφή θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο και στη διάδοση της μουσικής, που εδώ στη Νάουσα αγαπάτε τόσο πολύ, και στην προσφορά μιάς ευκαιρίας για τα παιδιά και τους νέους μας ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που όχι μόνο καλλιεργούν την ψυχή και την προσωπικότητά τους αλλά και τους δίδουν εφόδια για τη ζωή τους.
Γι᾽ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω πρωτίστως θερμά τον κ. Γ. Ορδουλίδη, διευθυντή μέχρι σήμερα της Σχολης Βυζαντινής και Παραδοσιακης Μουσικής, ο οποίος μερίμνησε για όλα τα πρακτικά και νομικά ζητήματα προκειμένου να μετεξελιχθεί η Σχολή μας σε Ωδείο. Ευχαριστώ ακόμη πολυ και τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο Χαλδαιοπουλο, προιστάμενο του ιερού ναού της Παναγίας, ο οποίος φιλοξενεί το Ωδείο στο κτιριο του ναού. Ευχαριστώ τέλος και όλους εσάς που όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος περιβάλλετε με εμπιστοσύνη το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και παρακολουθείτε τη δράση της, κυρίως όμως τους καθηγητές του Ωδείου μας, και εύχομαι σε όλους μια δημιουργική και καρποφόρα χρονιά με την ευλογία και τη χάρη του Θεού».