Η μνήμη του ιαματικού και θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονος τιμήθηκε σε πολλούς Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου.
Ο Σεβασμιώτατος Δανασκηνός τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Φουρνέ Χανίων παρουσία πλήθους ιερέων ανάμεσα των και του οικείου εφημερίου π. Εμμανουήλ Σκαλιδάκη και πλήθους πιστών που πήγαν να πάρουν την ευλογία του Αγίου.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα θαύματα του Αγίου ο οποίος με την ζωντανή προσευχή του προς τον Κύριο κατάφερε να θεραπεύει τους ανθρώπους. Μία πνευματική προσευχή, αληθινή, που αποτελεί φάρμακο για κάθε χριστιανό.
Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αμπεριά Χανίων, όπου διακονεί ταπεινά και αφοσιωμένα ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης, τέλεσε τον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.
Σήμερα εκτός των άλλων τόνισε ο Πρωτοσύγκελλος στο κήρυγμα του, εορτάζουμε την δική μας ιερά συνάντηση με τον Άγιο Παντελεήμονα, που αυτή γίνεται κάθε φορά που στη ζωή μας συμβαίνει κάτι και θέλουμε να μας βοηθήσει, να μας χειραγωγήσει, να μας νουθετήσει, να μας ενισχύσει, να κάνει και σε εμάς ένα ακόμη θαύμα. Και αυτή η συνάντησις, είναι μία συνάντηση που μας πηγαίνει μπροστά, μας κατευθύνει αφού ο Άγιος Παντελεήμονας είναι ο φάρος και η ελπίδα.