του Μάρκου Παπαγεωργίου
Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χθες , Κυριακή 3 Μαΐου, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου. Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ιάκωβος, τόνισε πως “Στον αγώνα που δίνει ο καθένας από εμάς, δεν μπορεί να τερματίσει νικητής αν δε ζητήσει την αρωγή του Θεού και των Αγίων.” Ο Σατανάς πάντα είχε ως στόχο, να απομακρύνει τον άνθρωπο από τη χάρη και την ευλογία του Θεού. Εμείς από την πλευρά μας για να μπορέσουμε να γίνουμε οι κοινωνοί της πίστεως και της παρουσίας των Αγίων, πρέπει να μας διακρίνει ένα τρίπτυχο. Πρώτον να έχουμε Ορθόδοξο φρόνημα και να είναι η πίστη μας συνειδητή. Δεύτερον η προσευχή.
Καθημερινά να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο Θεό. Και τρίτον, την πίστη μας να την προσφέρουμε ως δώρο, κατά τη συναναστροφή μας με τους συνανθρώπους μας. Με την αγάπη μας, την υπομονή μας, τη φιλανθρωπία μας, την ανεκτικότητά μας θα πρέπει να δείχνουμε μια ζωντανή παρουσία του Χριστού μέσα μας. Έτσι, τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “Ένας καλός πιστός Χριστιανός μπορεί να γίνει Απόστολος και Άγιος της Εκκλησίας μας”.
Λίγο πριν την απόλυση o προϊστάμενος του Ναού και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Θεοφιλέστατο κ. Ιάκωβο για την παρουσία του στον Ναό, για πρώτη φορά, ενώ του ευχήθηκε καλή δύναμη στο Ποιμαντικό του έργο. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και απόψε στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, για να προσκυνήσει την Τιμία Δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού Επισκόπου Τριμυθούντος, η οποία και θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα από τον Ναό.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση της Εκκλησιαστικής Χορωδίας του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Κερκύρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού. Η Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σπυρίδωνα Μπόχαλη, έπαιξε και ερμήνευσε Επτανησιακά τραγούδια, παραδοσιακές καντάδες των Ιονίων Νήσων και πλήθος ακόμα έντεχνων ασμάτων.