Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πιστών από την επαρχία Σητείας πανηγύρισε την Πέμπτη 27 Αυγούστου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας.
Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα στο πολυάριθμο πλήθος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα φρικτά μαρτύρια, στη θαυμαστή εύρεση της εικόνος και στα πάμπολλα θαύματα του νεοφανούς αγίου.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Εφημέριοι της ευρύτερης περιοχής και συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.
Aνήμερα της εορτής, Πέμπτη 27 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη θεία Λειτουργία που τελέθηκε στον Ιερό Ναό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας, όπου τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Δημητρίου Γ. Σφακιανάκη.