Ξανάνθισαν οι μνήμες των Ιεροσπουδαστών της περίπυστης Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου, η οποία λειτούργησε ως πνευματικό και Εκκλησιαστικό φυτώριο κατά τα έτη 1924-1971.
Η ένδοξη αυτή Ιερατική Σχολή αποτελούσε το καύχημα της Αποστολικής Εκκλησίας Κορίνθου αλλά και της Ελλαδικής, διότι εφοδίασε την Εκκλησία και το Έθνος μας, με άριστους κληρικούς παντός βαθμού και με διδασκάλους μεστούς θρησκευτικών και εθνικών ιδεωδών υπό την καθοδήγηση πνευματικών αναστημάτων, Διευθυντών και Καθηγητών της.
Μοσχοβολούσε μαζί με το λιβάνι του θυμιατού το άρωμα της νιότης, της ζωής, ξεφύτρωνε όμορφη και σφριγηλή σαν άνοιξη η ελπίδα, το λαμπρό μέλλον του Έθνους και της Εκκλησίας μας. Στην πνευματική αυτή κυψέλη γαλουχήθηκαν, χιλιάδες νεαρών βλαστών, προερχομένων από τα πέρατα της Ελληνικής γης, ακόμη δε και από το εξωτερικό.
Οι Ιεροσπουδαστές εκείνων των χρόνων γεμάτοι ενθουσιασμό, παλμό και πάθος δημιουργούσαν, μέσα από ένα δύσκολο παρόν, ελπιδοφόρο το αύριο όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά συγκινημένοι κατά την συνεστίαση στο Ξενοδοχείο «ELEKTRA METROPOLIS», σε εμάς τους αποφοίτους του Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου, οι οποίοι είχαμε την ωραία και ευλογημένη ευκαιρία να επικοινωνήσουμε μαζί τους, εν πνεύματι Χριστιανικής αγάπης και αδελφωσύνης, ως ομογάλακτοι Ιεροσπουδαστές.
Η Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου αυτό το Θεάρεστο έργο επιτέλεσε εις το ακέραιο μέχρι και το 1971, όταν βίαια κλείσθηκε από την Δικτατορία. Και αυτό, ασφαλώς, για να παύση η Χριστιανική και Εθνική προσφορά της. Πρόσφερε στα Γράμματα, αφού αρκετοί Καθηγηταί Πανεπιστημίων και Μέσης εκπαιδεύσεως, Συγγραφείς και Λογοτέχναι, προέρχονται εξ αυτής. Προσέφερε επίσης στη Διοίκηση της Εκκλησίας μας, αφού πολλοί Κληρικοί, Πρεσβύτεροι αλλά και Επίσκοποι προέρχονται εξ αυτής. Μεταξύ δε αυτών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός (ο οποίος φοίτησε κατά τα έτη 1947-1953). Καθώς επίσης και ο μακαριστός Μητροπολίτης Ηλείας κυρός Αθανάσιος. Προσέφερε τέλος και στο Κράτος, αφού πολλοί εκλεκτοί Κρατικοί λειτουργοί (Δικαστικοί, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Υπάλληλοι Τραπεζών, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ) προέρχονται εξ αυτής.
Το Σάββατο 9-2-2019 εις τον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, τελέστηκε Τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου συνιερουργούντων δε των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι και οι τρεις προαναφερόμενοι Σεβάσμιοι Αρχιερείς διετέλεσαν Ιεροσπουδαστές της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου σε διαφορετικές βέβαια περιόδους. Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’
Στο αναλόγιο έψαλε η Χορωδία της Ένωσης, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημητρίου Μηνακάκη, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η τέλεση του καθιερωμένου μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων καθηγητών, σπουδαστών, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Δαμασκηνού, ιδρυτού της Σχολής, των Αρχιερέων αποφοίτων και καθηγητών της Σχολής Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, Γόρτυνος κυρού Θεόφιλου, Θήρας κυρού Παντελεήμονος, Λαρίσης κυρού Σεραφείμ, Σιατίστης κυρού Αντωνίου, Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου, Μαραθώνος κυρού Μελίτωνος και του προσφάτος κοιμηθέντος Καρπενησίου κυρού Νικολάου, καθώς επίσης των Ιερέων και των λαϊκών.
Την κοπή της Βασιλόπιτας της Ένωσης στο Ξενοδοχείο «ELEKTRA METROPOLIS», ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας κ.κ. Αλέξανδρος, ενώ το φλουρί έτυχε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ.κ. Γεώργιο. Εν συνέχεια διεξήχθη η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης, όπου ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ψυχογιός, αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, ανέλυσε τα πεπραγμένα της Ένωσης και ζήτησε από τους παρόντες να συμβάλουν ενεργά στην επιτέλεση των στόχων της.
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας. Απόφοιτος Εκκλησιαστικού Λυκείου Κορίνθου. Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.