Ι.Μ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ: Πλούσια και πολυσχιδής υπήρξε η ποιμαντική δραστηριότητα του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου κατά το χρονικό διάστημα από 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2025.
Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Υπατίου στο Αντίγονο. Στη συνέχεια, στο γραφείο του στο Αμύνταιο, δέχθηκε επισκέψεις κληρικών και λαϊκών, ενώ το απόγευμα τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Πρεσβυτέρας Χριστίνας Τζώτζη στην Ιτέα.
Την Τρίτη 1 Απριλίου, από το γραφείο του στη Φλώρινα, δέχθηκε εκ νέου επισκέψεις εργασίας, ενώ ακολούθως μετέβη στην Κοζάνη, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Αμανατίδη. Το απόγευμα, στη Φλώρινα, δέχθηκε τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγο κ. Σταύρο Παπασταθόπουλο, και ακολούθως προήδρευσε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου.
Την Τετάρτη 2 Απριλίου, από το γραφείο του στην Πτολεμαΐδα, συνέχισε να δέχεται κληρικούς και λαϊκούς, ενώ τέλεσε τον Αγιασμό στα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Εορδαίας. Το απόγευμα τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αμύνταιο.
Την Πέμπτη 3 Απριλίου, στο γραφείο του στη Φλώρινα, συνέχισε τις συναντήσεις του με κληρικούς και λαϊκούς, ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε στην Κοζάνη, σε εκδήλωση της ΔΕΗ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακολούθως, τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού εκκλησιαστικού επιτρόπου Σωτηρίου Βασιλειάδη στην Κάτω Καλλινίκη.
Την Παρασκευή 4 Απριλίου, ο Μητροπολίτης τέλεσε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Δροσοπηγής για τα 81 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μαρτυρικής Κοινότητας (4 Απριλίου 1944), ενώ στη συνέχεια προέστη της Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο της κεντρικής πλατείας, παρουσία των τοπικών αρχών. Κατόπιν, από το γραφείο του στη Φλώρινα, δέχθηκε επισκέψεις κληρικών, ενώ το απόγευμα τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πτολεμαΐδας.
Το Σάββατο 5 Απριλίου, συμμετείχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου του μακαριστού Γέροντός του, Μητροπολίτου Ανθίμου. Το απόγευμα συνεδρίασε με τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.
Τέλος, την Κυριακή 6 Απριλίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Πριν την απόλυση, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Ανδρέα. Ακολούθως, μετέβη στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, όπου προέστη της Επιμνημόσυνης Δέησης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.