Μια θαυμάσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το Σάββατο 17.6.2017, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, με την ευκαιρία της αποφοίτησης των Μαθητών της Γ’ Τάξης του Λυκείου.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, οι μαθητές μέσα από κείμενα και προβολές παρουσίασαν την πολύπλευρη δράση του Σχολείου και κατέθεσαν τα συναισθήματά τους για το Σχολείο τους, ως και την ευγνωμοσύνη τους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, για το άοκνο ενδιαφέρον του και την ευχαριστία τους στον Διευθυντή και στους Καθηγητές τους για την ολοπρόθυμη προσφορά τους.
Την ωραία αυτή εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην ομιλία του ανεφέρθη στην άριστη εργασία που επιτελείται στο Εκκλησιαστικό Λύκειο, μάλιστα σε μια εποχή που η εκπαίδευση διέρχεται κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών είναι το Σχολείο της ελπίδος, το σχολείο της κοινωνίας, το σχολείο της Εκκλησίας, το σχολείο της Ελλάδος και της καρδιάς μας»
Επίσης, με θερμά λόγια μίλησε για τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Κόττορο και τους Καθηγητές για τον ζήλο με τον οποίο εργάζονται και επήνεσε ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο της Εκκλησιαστικής Εστίας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρακεντέ, για την άριστη επιτέλεση των καθηκόντων του.
[irp posts=”354210″ name=”Εόρτασε η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας Πατρών (ΦΩΤΟ)”]
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έδωσε πατρικές συμβουλές στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που αποφοίτησαν και τους ετόνισε, να μη ξεχάσουν ποτέ τις πνευματικές τους καταβολές και ρίζες.
Επίσης τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγωνία του για εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας και αποχαιρέτησε τα παιδιά με λόγια από βάθους καρδίας.
Στο τέλος της Εκδηλώσεως, επεδόθησαν στους μαθητές οι τίτλοι σπουδών. Οι περισσότεροι απεφοίτησαν με άριστα.