Στην Σταυροπηγιακή Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Ρουκουνιώτου Σύμης την Κυριακή 30η Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Ηγούμενο της Ι. Μονής Πανορμίτου π. Αντώνιο Πατρό, τον Πανοσιολ. Ιερομ. π. Νεκτάριο αδελφό της Ι. Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, τον Ιεροδιάκονο π. Φανούριο και αδελφό της ιδίας Μονής, και τον Διάκονό μας π. Γεώργιο Κακακιό.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύμης: “Στην λειτουργική αυτή σύναξη προσήλθαν και συμμετείχαν ευάριθμοι πιστοί, τόσο από την Σύμη, όσο και άλλοι, οι οποίοι κατά τις ημέρες αυτές, φιλοξενούνται στους Ξενώνες της Ι. Μονής Πανορμίτου και θέλησαν να γνωρίσουν και τα άλλα Αρχαγγελικά Προσκυνήματα του νησιού μας. Είναι δε αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το αναλόγιο της Μονής κόσμησε πολυμελής καλλικέλαδη χορωδία Ιεροσπουδαστών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής υπό την διεύθυνση του Καθηγητού και Χοράρχου τους κ. Γεωργίου Ζησίμου, αποδίδοντας μοναδικά τα λειτουργικά μέλη και βοηθώντας τους εκκλησιαζομένους να αναχθούν στα δυσθεώρητα πνευματικά ύψη της ορθοδόξης λατρείας.
Μετά την απόλυση, προσφέρθηκαν στους πολυπληθείς εκκλησιαζομένους καφές και κεράσματα στον βαθύσκιωτο αύλιο χώρο έξωθεν των Προπυλαίων, προκειμένου το κλίμα της πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, να επισφραγισθεί και με την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και επαφής των ανθρώπων. Παράλληλα οι Ιεροσπουδαστές τραγούδησαν νοσταλγικά παραδοσιακά τραγούδια, προς γενική τέρψη όλων, αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρισταμένων.
Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ξενάγησε τους Πατέρες, τους Ιεροσπουδαστές και όλους τους φιλοξενουμένους εν γένει, στους χώρους της παλαίφατης αυτής Μονής του Ταξιάρχου. Αμέσως μετά, άπαντες παρεκάθισαν στην Μοναστηριακή Τράπεζα, όπου με την ειθισμένη παλαιά τάξη των Μοναχών, ο ίδιος ως ο Προεστώς της προηγηθείσης Λειτουργικής Συνάξεως, ευλόγησε τα παρατιθέμενα εδέσματα και άπαντες μετείχαν και της υλικής βρώσεως και πόσεως, απολαμβάνοντας ευφραινόμενοι τις υπερκόσμιες και επίγειες δωρεές του Παναγάθου Θεού”.