Στις εργασίες του τρίτης παγκόσμιας συνάντησης του Παγκοσμίου Χριστιανικού Φόρουμ (Global Christian Forum (GCF) που πραγματοποιήθηκε από 23 έως 28 Απριλίου 2018 στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, τη Μποκοτά συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες που ίδρυσαν το Παγκόσμιο Χριστιανικό Φόρουμ, ήτοι από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (World Council of Churches) από τον Παγκόσμιο Ευαγγελικό Σύνδεσμο (World Evangelical Alliance), από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία (Catholic Church) και από την Παγκόσμια Ένωση Πεντηκοστιανών (Pentecostal World Fellowship).
Οι τέσσερις αυτοί φορείς το έτος 2002 ίδρυσαν το Παγκόσμιο Χριστιανικό Φόρουμ με σκοπό να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας και διαλόγου με όλους τους Χριστιανούς του κόσμου, οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη του Π.Σ.Ε, έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν, να συναντηθούν και να προωθήσουν την ενότητα και την ειρήνη, αλλά και να ενισχύσουν τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση, αντιμετωπίζοντας κοινές προκλήσεις.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος με χριστιανικές άλλες κοινότητες που δρουν στην Βόρειο Αμερική, στη Λατινική Αμερική, στην Κορέα, καθώς και στην Αφρικανική Ήπειρο. Στο πλαίσιο του διαλόγου συζητήθηκαν τόσο οι ανάγκες, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε κοινότητα, θίγοντας από κοινού την ανάγκη καταδίκης του προσηλυτισμού ως μέσου ιεραποστολής.
Η πραγματοποίηση της Συνάντησης αυτής στη Λατινική Αμερική είχε συμβολικό χαρακτήρα και σκοπό, αφού αποτελεί μία γεωγραφική περιοχή, στην οποία κατά το παρελθόν έχουν δημιουργηθεί πολλά νέα κινήματα που αφορούν στην κοινωνική διάσταση των θεολογικών προβλημάτων.
Αξιοσημείωτη είναι η επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε με τοπικούς πολιτικούς φορείς, όπως με τον ίδιο τον πρόεδρο της Κολομβίας κ. Χουάν Μανουέλ Σάντος Καλντερόν, ο οποίος και ανέπτυξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως χώρα στην πορεία για την ειρήνη, η οποία και διακυβεύεται σε πολλά από τα κράτη της Λατινικής Αμερικής, λόγω της γενικότερης πολιτικής αστάθειας, της κοινωνικής φτώχειας, αλλά και της προβληματικής επικοινωνίας των πολλών κινημάτων που έχουν δημιουργηθεί.