Σε μια εποχή που γερμανικά μέσα γενικής ενημέρωσης αναφέρονται με αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα, η προ δύο εβδομάδων αγιογράφηση του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου με την, μεγάλου μεγέθους (6μ χ3,40μ), παράσταση των περιοδειών του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, αποτελεί ένα πολλαπλό ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως για τα ακόλουθα δύο θέματα:
Α) Με την εξαίσια αυτή παράσταση τονίζεται όχι μόνο το ιστορικό, αγιογραφικό και θεολογικό γεγονός της περιοδείας του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην Ελλάδα. Τονίζεται ιδιαίτερα η αξία και σημασία της Ελλάδος, ως πρώτης ευρωπαικής χώρας που δέχθηκε τον Χριστιανισμό και ως τόπος Δημοκρατίας και διαλόγου (Βήμα Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο) και το ότι η τωρινή οικονομική κρίση της πατρίδας μας δεν μπορεί να επισκιάσει την μεγάλη προσφορά της Ελλάδος στο ευρωπαικό και παγκόσμιο πνευματικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Β) Επίσης η παράσταση (στην αγιογράφηση αυτή) του Αποστόλου Παύλου που βλέπει σε όραμα ένα Μακεδόνα να τον παρακαλεί να περάσει από την Τροία στη Μακεδονία, δίνει τα απαραίτητα μηνύματα και προς τους σφετεριστές της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Ιδιαίτερα σήμερα που γερμανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν συνεχώς μόνο τα Σκόπια ως Μακεδονία, χωρίς την απαραίτητη διαφοροποίηση, αποκτά και αυτή η παράσταση με τον Παύλο και τον Μακεδόνα, ιδιαίτερη σημασία.
Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας του Μονάχου „Μύνχνερ Μερκούρ“ δημοσίευσε στις 4 Ιανουαρίου 2013 μεγάλη φωτογραφία της παράστασης αυτής και έδωσε το έναυσμα και την προτροπή στη βαυαρική κοινωνία να επισκεφθεί το ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου και να δει από κοντά και αυτό το θαυμάσιο έργο. Καθημερινά επισκέπτονται τον ναό, ήδη από της ανεγέρσεώς του το 1995, πολλοί βαυαροί και λαμβάνουν χώρα πολυάριθμες ξεναγήσεις σε ομάδες ομίλων, συλλόγων, σχολείων και οργανισμών.
Παρέχεται έτσι η ευκαιρία να προωθηθούν με τις ξεναγήσεις θέματα της ορθοδόξου πίστεως και λατρείας, αλλά και θέματα που άπτονται και της σύγχρονης και επίκαιρης πολιτικής εμβέλειας και προβληματισμού της Πατρίδας μας.
Αυτός ακριβώς ο λόγος στάθηκε αφορμή στο να δώσει προ τριετίας ο τότε προιστάμενος του Ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, την εντολή στον αγιογραφικό Οίκο Βουτσινά στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση αυτή, με σκοπό την συνεχή και μόνιμη ανά τους αιώνες προβολή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στη βαυαρική κοινωνία.
Οι εκ Μακεδονίας καταγόμενοι κάτοικοι Μονάχου Βασίλειος Κουσίδης και η σύζυγός του Ελένη ανέλαβαν μετά χαράς εξ ολοκλήρου τη μεγάλη δαπάνη του έργου αυτού.