Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές, σχετικά με την εξέλιξη του πλέον πολύνεκρου ναυαγίου μεταναστών σε Ελληνικά ύδατα.
Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το δυσάρεστο συμβάν, σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Πύλου την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, ο ευρισκόμενος εκτός Ελλάδος σε προγραμματισμένο Διεθνές Συνέδριο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, αμέσως επικοινώνησε με τους συνεργάτες του στην Καλαμάτα, και έδωσε τις ανάλογες οδηγίες και κατευθύνσεις για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί από πλευράς της τοπικής Εκκλησίας, προς τους δοκιμαζόμενους αυτούς συνανθρώπους μας, να είναι άμεση και ουσιαστική.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές, σχετικά με την εξέλιξη του πλέον πολύνεκρου ναυαγίου μεταναστών σε Ελληνικά ύδατα.