Ι.Μ. ΛΕΜΕΣΟΥ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την άγει τα ονομαστήρια του ο Ποιμενάρχης της πόλεώς μας, Μητροπολίτης Λεμεσού, κ. Αθανάσιος.
Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Λεμεσού, κ. Αθανασίου, και συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Γενναδίου, Ηγουμένου της Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Αρχιμ. Νεκταρίου Μπακόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μητροπόλεως Ταμασού, του Πρωτ. Θεοδώρου Στυλιανού, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως Ταμασού, του Πρωτ. Στυλιανού Κωνσταντίνου, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεώς μας, και άλλων ιερέων της Μητρόπολεως Λεμεσού.
Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσεχόμενοι οι Θεοφιλεστάτοι Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.
Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτ. Παντελεήμων Δαλίτης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού.
Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλεως, κ. Νίκος Νικολαΐδης, οι Γερόντισσες των ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμη Μοναχή και Παναγίας Αμασγούς, Επιφανία Μοναχή, άλλοι επίσημοι και ευσεβείς πιστοί.
Ο Πανιερώτατος, λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, δεν θα δεχθεί ευχές στο επισκοπείο της Μητροπόλεως κατά τη διάρκεια της ημέρας.