Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την ανεύρεση της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και πολλές εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα φέρουν το όνομα αυτό. Μία εξ αυτών είναι και ο Κεντρικός Ιερός ναός (Καθολικό) της μονής του Πάλιουρα. . Στη μονή κατοικούσαν τρεις μοναχές η μία εκ των οποίων εκοιμήθη το 2011. Η ηγουμένη της μονής είναι η Γερόντισσα Μαριάμ.
Εχθές παραμονή του εορτασμού πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Εσπερινό, όπου τελέστηκε στη Μονή. Χοροστάτησε ο Ηγουμενοσύμβουλος Πατέρας Γεώργιος Τσουνής, με την καθηγούμενη Μαριάμ και άλλων Πατέρων, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Θεοφύλακτος.
Μαζί με την αρτοκλασία μοιράστηκαν και πάνω από 500 μερίδες ευλογημένο φαγητό, καθώς και μία γερόντισσα της Ιεράς Μονής, μοίραζε μικρές εικόνες με τους Αγίους.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |