Ι.Μ. ΙΛΙΟΥ: Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2025 ο Μητροπολίτης Ίλιου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλατιανής στο Ίλιον, συμπαραστατούμενος από τους Πρωτ. Θεόδωρο Παπαγιάννη – Πρόεδρο του Εκκλ. Συμβουλίου του Ιερού Ναού, π. Δημήτριο Τζίμα – εφημέριο και τον διάκονό του π. Άγγελο Μιχαλόπουλο.
Με αφορμή το δοξαστικό που ακούστηκε στον Εσπερινό της ημέρας: «εκάθισεν Αδάμ, απέναντι του Παραδείσου, και την ιδίαν γύμνωσιν θρηνών ωδύρετο… Παράδεισε, ουκέτι σου της τρυφής απολαύσω… Οικτίρμον, βοώ σοι· Ελέησόν με τον παραπεσόντα», ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που μας καλεί σε μετάνοια και συγχώρεση.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε τον π. Δημήτριο Τζίμα σε Οικονόμο Σταυροφόρο, καθώς επί δεκαπενταετία ήδη υπηρετεί στην συγκεκριμένη ενορία, ο οποίος και διένειμε στους πιστούς το αντίδωρο δεχόμενος τις ευχές τους και αντευχόμενος «καλή σαρακοστή».