Κίσαμος: Στον κατάμεστο από κόσμο Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της περιόδου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου…
συμπροσευχομένων και των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Δυτικής Κισάμου, ως και εξ΄ άλλων Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Παν. Αρχιμανδρίτου κ.Σιλουανού, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Μαυρομματίου Θηβών, με θέμα: «Ο όλεθρος της πνευματικής οκνηρίας και η θεραπεία της».
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο δια την ευλογητική συγκατάθεση της ελεύσεως του, σημειώνοντας: «Η Μεγάλη Σαρακοστή χαρίζει σε όλους μας την γεύση της γλυκύτητας της Ανάστασης, της νίκης δηλ. της ζωής επί του θανάτου. Σε εποχές που κάποιοι δεν διστάζουν, χρησιμοποιώντας λογικοφανή επιχειρήματα, να ισχυρίζονται ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ασθένειες και θανατηφόρους ιούς, η Εκκλησία προβάλει την δισχιλιόχρονη εμπειρία και το βίωμα της Αναστάσεως», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος.
Ακολούθως ο προσκεκλημένος ομιλητής, με λόγο μεστό, ουσιαστικό, εμπειρικό και αγιοπατερικό, ανέπτυξε το θέμα του σημειώνοντας: «Ζούμε σε μία κατάσταση λήθης του Θεού. Ο άνθρωπος μοιάζει να ξεχνά τον Θεό. Αποτέλεσμα: να μην καταλαβαίνουμε τον πνευματικό αγώνα που μπορούμε να κάνουμε. Χρειάζεται να δούμε τον εαυτό μας πνευματικά. Ο Θεός γνωρίζει ότι θα πέσουμε, δεν μας θέλει αναμάρτητους αλλά μετανοούντες», κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής. Ακολούθως εις το πολυπληθές εκκλησίασμα, μαζί με την ευχή του Καθηγουμένου κ. Σιλουανού, δόθηκε και θυμίαμα, κατασκευασμένο από τις μοναχές της Γυναικείας Ι. Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος Κισάμου.