Η Κυριακή των Αγίων Πάντων 14η Ιουνίου 2020, για τη Μητρόπολη Σύμης, αναμφισβήτητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία ιδιαίτερη και ιστορική ημέρα, αφού στα πλαίσια της Ποιμαντικής επισκέψεώς του στο ακριτικό μας Καστελόριζο (Μεγίστη), ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου μας π. Χρήστου Συμεωνίδη, νέου Εφημερίου της εκείσε Ενορίας Αγίου Γεωργίου Πηγαδιού.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύμης: “Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κατόπιν προτροπής, ευχής και ευλογίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου περί της αναγκαιότητος επαναλειτουργίας του ως άνω Ενοριακού Ιερού Ναού και διορισμού τακτικού εν αυτώ Εφημερίου, κινούμενος και ο ίδιος από ποιμαντική αγωνία και ανύστακτο ενδιαφέρον για την διαποίμανση του ακριτικού Λαού της Επαρχίας του, πραγματοποίησε τις σχετικές ενέργειες για την πραγμάτωση του ιερού αυτού σκοπού, και συν Θεώ οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατανούντες το ιδιαίτερον του πράγματος, παρεχώρησαν εις την καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολιν μία επιπλέον Εφημεριακή θέση, αποκλειστικώς για το Καστελλόριζο.
Κατόπιν τούτων, και αφού η Χειροτονία είχε ορισθεί διά την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, πλην όμως λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν τότε ανεβλήθη, «το πλήρωμα του χρόνου ήλθε», και η χειροτονία ετελέσθη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κατά την διάρκειαν της σημερινής Θ. Λειτουργίας εις τον εκείσε Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συλλειτουργούντων μετ’ αυτού, του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ι. Μονής Πανορμίτου Αρχιμ. του Οικουμ. Θρόνου π. Αντωνίου Πατρού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Νήσου Πρωτοπρ. π. Γεωργίου Μαλτέζου και του Διακόνου μας π. Γεωργίου Κακακιού. Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα συμμετοχή πάντων των κατοίκων του Καστελλορίζου με επικεφαλής την Δημοτική Αρχή, ως και των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών της Νήσου, οι οποίοι μετά πλείστης χαράς άκουσαν και ανέμεναν την έλευσιν του νέου φερέλπιδος κληρικού. Άπαντες κατανούντες τις νέες αισιόδοξες προοπτικές που πλέον ανοίγονται για την έτι περισσότερον πνευματική αναβάθμιση της Νήσου, εκδήλωναν την πηγαία χαρά τους διά το μέγα αυτό γεγονός, αναφωνούντες πολλάκις το Άξιος!
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε προ της χειροτονίας καταλλήλως διά το μέγα υπούργημα της Ιερωσύνης, συνδέων αυτό με το Μυστήριο της Πεντηκοστής και την κάθοδο του Παρακλήτου, γεγονός το οποίο η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την παρελθούσα Κυριακή, πλην όμως αενάως ζει και βιώνει, καθ’ ότι το Άγιον Πνεύμα, «Ιερέας τελειοί… και όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας».
Εν συνεχεία νουθετών τον χειροτονούμενον, προέτρεψε αυτόν, όπως συναισθανόμενος την διαγενομένην εις αυτόν υψίστην ευλογίαν του Θεού και το βάρος της ευθύνης, εργασθεί φιλοτίμως και ευσυνειδήτως στον αμπελώνα του Κυρίου, αξιοποιώντας το μέγα Χάρισμα της Ιερωσύνης προς δόξαν Θεού και εύκλειαν της Αγίας μας Εκκλησίας, ανταποκρινόμενος εις τας υψηλάς απαιτήσεις και προσδοκίας των ακριτών κατοίκων, οίτινες ευλαβούνται τα όσια και ιερά, τα ήθη και έθιμα του Γένους μας, μα πρωτίστως αγαπούν και σέβονται την Μητέρα Εκκλησία και τον Σεπτόν Αυτής Προκαθήμενον τον Οικουμενικόν ημών Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον. Επεσήμανε δε, ότι πρόκειται να συνεχίσει μία σταδιοδρομία φορτωμένη με ιστορικό μεγαλείο και δόξα και θα διαδραματίσει ένα ρόλο με ουσιαστική και ζωτική σημασία, για το παρόν και το μέλλον της ακριτικής αυτής Νήσου της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας.
Τέλος του ευχήθη να έχει το χάρισμα και να αντιλαμβάνεται, ως ευαίσθητος δέκτης, τα μηνύματα των καιρών, να αφουγκράζεται σωστά τον παλμό και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, να κατανοεί τις δυσκολίες και τις αγωνίες των ανθρώπων, να υπερβαίνει τις όποιες κρίσεις της εποχής, να οδηγεί τον λαόν του Θεού εις νομάς σωτηρίους.
Ακολούθως ο π. Χρήστος αντιφωνών με λίαν συγκινητικά λόγια ανεφέρθη εις τον ιερόν του πόθον και εξέφρασε τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης του, ευχαριστών τον Σεβασμιώτατον διά την αγάπη και την εμπιστοσύνη του. Εν συνεχεία ευχαρίστησε την σύζυγόν του τους οικείους του και άπαντα τα πρόσωπα που συνετέλεσαν, ώστε να λάβει ο πόθος αυτός «σάρκα και οστά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Καστελλόριζο η προηγουμένη Χειροτονία κληρικού, ήταν η εις Διάκονον Χειροτονία του νυν Αρχιερατικού Επιτρόπου της Νήσου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μαλτέζου, η οποία ετελέσθη υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρόδου Σπυρίδωνος (Συνοδινού) εις τον ίδιον Ναόν το έτος 1970, τουτέστιν προ πεντήκοντα ακριβώς ετών. Έκτοτε ο π. Γεώργιος, ο φλογερός και ακάματος αυτός κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, συνεχίζει σεμνοπρεπώς με νεανικό σφρίγος το εκκλησιαστικό και εθνικό του έργο στην ακρώρεια αυτή του Ελληνισμού, ενισχύοντας πολυμερώς και πολυτρόπως τους ακρίτες κατοίκους, τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια διακόνησε με ταπείνωση, αυταπάρνηση και αγάπη.
Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, συνεχάρη τον π. Γεώργιο και του ευχήθη υγεία και μακροημέρευση παρά του Δωρεοδότου Κυρίου, ώστε επί έτη πολλά να συνεχίζει την ανεκτίμητη εκκλησιαστική και εθνική του δράση, εμπνέοντας και τον νεοχειροτονηθέντα π. Χρήστο στην, σήμερον αρξαμένη, Ιερατική πορεία και αποστολή του. Ο δε π. Γεώργιος, διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι θα στέκει πάντοτε στο πλάι του νέου κληρικού ως στοργικός πατέρας και ουδέποτε θα τον εγκαταλείψει μόνον στον ευγενικό αγώνα που έχει αναλάβει και του έχει αναθέσει η Εκκλησία μας.
Ο χειροτονηθείς Πρεσβύτερος, καταγόμενος εκ της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, τυγχάνει έγγαμος και μέχρι προ τινος υπηρετούσε εκείσε ως Ιεροψάλτης επί σειράν ετών, αξιοποιώντας τις πλούσιες μουσικές σπουδές του. Άγει το 33ο έτος της ηλικίας του, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών και της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου. Ομοίως η σύζυγος Πρεσβυτέρα Αικατερίνη, καταγομένη εξ Αθηνών, τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής επίσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αμφότεροι είναι άρτιοι γνώστες ξένων γλωσσών, η γνώση των οποίων αναμφιβόλως θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στην Ιερατική και ποιμαντική διακονία”.