Με την άμαξα, όπως καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Νέου εξ Ιωαννίνων μεταφέρθηκε από τον Σεπτό Οίκο στο εικονοστάσι που βρίσκεται μπροστά στην κεντρική πύλη του Κάστρου και στην συνέχεια στην Πλατεία Πάργης.
Με αυτές τις όμορφες εικόνες, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμού του Πολιούχου της πόλης. Στην κεντρική πύλη του Κάστρου έγινε δέηση από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο παρουσία δεκάδων πιστών. Απευθυνόμενος προς τον κλήρο ο Μητροπολίτης τόνισε ότι το παράδειγμα του Αγίου Γεωργίου που μαρτύρησε για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Ιωαννίνων κορυφώνονται την Πέμπτη όπου το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία στο Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης και Θεία Λειτουργία στον Οίκο και στον Μητροπολιτικό Ναό.
Στις δέκα και μισή θα γίνει η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
Στις πέντε το απόγευμα της ίδιας μέρας ιερά παράκληση στον Σεπτό Οίκο και στις έξι μέγας αρχιερατικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό.
Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις επτά το πρωί θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στις πέντε το απόγευμα εσπερινός και ιερά παράκληση καθώς και επιστροφή των ιερών λειψάνων στο Ναό του Πολιούχου, στην Πλατεία Πάργης.
Ο Άγιος Γεώργιος, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Ιανουαρίου 1838, στον πλάτανο που υπήρχε στην τοποθεσία Κουρμανιό, κοντά στην πύλη του κάστρου της πόλης.
Αν και το σώμα του Αγίου έμεινε μέρες κρεμασμένο, δεν αλλοιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα ένα φωτεινό σημάδι ήταν μόνιμα πάνω από το κεφάλι του τις νύχτες και έγιναν πολλά θαύματα σε ασθενείς.
Αυτά έπεισαν τους Τούρκους να αποδεχθούν την αγιότητα του Αγίου Γεωργίου και έδωσαν εντολή να ενταφιαστεί με τις μεγαλύτερες τιμές, κάτι που έγινε από τον τότε μητροπολίτη Ιωακείμ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, έγινε το 1971.