Την πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο έτος συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στον Ιερό Ναό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, με κεντρικό ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.
Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε αρχικά την Βασιλόπιτα όλης της ιερατικής οικογένειας και ευχήθηκε σε όλους τους Πατέρες να συνεχίζουν καθημερινά τον καλό αγώνα και να μην αποκάμουν από τις δυσκολίες των καιρών, διότι όλοι οι άνθρωποι προσέρχονται στην Εκκλησία προκειμένου να βοηθηθούν και να ανακουφιστούν από τα προβλήματα τους, επιζητώντας τον παρηγορητικό λόγο από τα χείλη των Ιερέων και αναζητώντας το Ιερό Πετραχήλι για να εναποθέσουν τα φορτία των ψυχών τους. Ακολούθησε η εισήγηση του π. Θεμιστοκλή, η οποία είχε ως θέμα: Εκκλησία και Εκκοσμίκευση. Ο ομιλητής ανέφερε χαρακτηριστικά: Η εκκοσμίκευση για την πνευματική μας παράδοση δεν είναι η ηθική αποστασία ή ο κίνδυνος της, αλλά η συνειδητή ή ασυνείδητη άρνηση του ανθρώπου να υποτάξει το θέλημα του στο θέλημα του Θεού και να κοινωνήσει μαζί Του… Χρέος της Εκκλησίας είναι να διαφυλάσσει ορισμένα όρια, τα οποία απειλούν τη σωτηρία και να προβληματίζεται κατά πόσον η εμμονή ή η αλλαγή θα συμβάλλουν στην αποτύπωση του ευαγγελικού μηνύματος με προσφορότερο τρόπο στις καρδιές των ανθρώπων και ιδίως των νέων, με σεβασμό προς όλες τις απόπειρες που δεν αλλοτριώνουν την αλήθεια της σωτηρίας… Σημείο της εκκοσμίκευσης είναι και ο θρίαμβος της οικονομίας… Άμεση συνέπεια του εκκοσμικευμένου πνεύματος είναι τελικά η απουσία μεταφυσικής και εσχατολογικής προοπτικής, που σημαίνει την αδιαφορία γι’ αυτό που ονομάζουμε «ψυχή» …Ως ποιμένες οφείλουμε λοιπόν να υπενθυμίζουμε με την παρουσία μας, με το σχήμα μας, με την ιεροπρέπεια μας, αλλά και την διάθεση μας να είμαστε κοντά στους ανθρώπους.
Εργαζόμενοι στις Ενορίες μας, ώστε αυτές να γίνουν αληθινές οικογένειες για τους ανθρώπους, με την συμπαράσταση τόσο υλική όσο και πνευματική. Με την καλλιέργεια ενός ήθους συχνότερης μετοχής στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Με το να θυμίζουμε τι σημαίνει ψυχή και αιωνιότητα. Με το να βοηθούμε τους ανθρώπους μέσα από το λόγο, το κήρυγμα, την διακονία μας. Ο Χριστός μας εξέλεξε από τον κόσμο, για να διακηρύξουμε την αλήθεια της σωτηρίας, σ’ ένα πολιτισμό που μένει προσανατολισμένος στο «νυν», ενώ εμείς πορευόμαστε προς το «αεί και εις τους αιώνας…». Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ακολούθως όλοι οι Πατέρες γεύθηκαν τη φιλοξενία του π. Δημητρίου Καρανίκα και των κυριών της αδελφότητας της ενορίας «Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ».