Ι.Μ. Ναυπάκτου: Ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουλίου 2022 η πρώτη Κατασκηνωτική Περίοδος των Κοριτσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου που πραγματοποιήθηκε στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αντιρρίου.
Το γενικό θέμα της Κατασκηνωτικής Περιόδου ήταν τα Συναξάρια των αγίων και το όνομα της Κατασκηνώσεως ήταν: «Κήπος ευωδέστατος». Η φράση αυτή ανήκει στον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, ο οποίος, στον Πρόλογο του Ιερού Συναξαριστή που συνέγραψε, και αναφέρεται στους βίους των αγίων που εορτάζουν κατά την διάρκεια των δώδεκα μηνών του έτους, χαρακτηρίζει τα Συναξάρια των αγίων ως «Κήπον ευωδέστατον».
Τα ονόματα που δόθηκαν στις ομάδες αναφέρονταν σε άγιες γυναίκες της Εκκλησίας μας, των οποίων τα ονόματα χαρακτηρίζουν και αντίστοιχα χαρίσματα – αρετές: «Ειρήνη», «Υπομονή», «Σοφία», «Αγάπη».
Τον Αγιασμό της ενάρξεως της Κατασκηνωτικής Περιόδου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.
Ο Σεβασμιώτατος, αμέσως μετά τον αγιασμό, αποκάλυψε το όνομα της κατασκηνώσεως, γύρω από το οποίο θα κινηθεί όλη η καθημερινή ζωή της κατασκηνώσεως και το ανέλυσε διεξοδικά. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι τα συναξάρια των αγίων, δηλαδή οι βίοι των Αγίων που περιλαμβάνονται στο συναξάριο είναι μία πνευματική τηλεόραση που δείχνει τη ζωή τους και το σκοπό της υπάρξεως του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα, το εκκλησιαστικό, το κοινωνικό, το οικογενειακό, κ.λπ.
Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε και πάλι τις Κατασκηνώσεις την Κυριακή 10 Ιουλίου και συνομίλησε με την Αρχηγό, τις ομαδάρχισσες και τα παιδιά.
Αρχηγός ήταν η Νηπιαγωγός και Κατηχήτρια Αγγελική Λαουρδέκη και Ομαδάρχισες ήταν η Χριστίνα Αντωνιάδη, Φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Α ομάδα), η Αγγελική Σαμίου, Φοιτήτρια Φιλοσοφικής (Β’ ομάδα), η Δέσποινα Γεωργάτου, Νηπιαγωγός και η Χριστίνα Χαντζή, Φοιτήτρια Σχολής Βρεφονηπιοκόμων (Γ’ ομάδα) και η Μαρία Γεωργάτου, Φοιτήτρια Φιλοσοφικής και η Αγγελική Αλεξοπούλου υποψήφια Φοιτήτρια (Δ’ ομάδα).
Για την ομαλή λειτουργία της Κατασκηνώσεως εργάσθηκαν επίσης ο π. Πρόδρομος Ασημακόπουλος, ως οικονόμος-φροντιστής, ο Ιατρός κ. Ανδρέας Ασημακόπουλος, οι μαγείρισσες Μαγδαληνή Γαλάνη, Αντωνία Σπανού και Ιωάννα Ζησιμοπούλου, τις οποίες βοήθησαν και κυρίες των Συνδέσμων Αγάπης των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου και Αγίου Κωνσταντίνου Μακύνειας. Την προσφορά και τον κόπο όλων επαίνεσε και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της ομιλίας του μετά την τέλεση του αγιασμού της ενάρξεως.
Οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου λειτουργούν κάθε καλοκαίρι και προσφέρουν πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο στα παιδιά και τους νέους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν σταμάτησαν την προσφορά τους ούτε και την περίοδο που ήταν σε εξαρση η πανδημία του κορωνοιού, και, φυσικά, λειτούργησαν και λειτουργούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.
Οι εντυπώσεις των Κατασκηνωτριών και των Στελεχών ήταν άριστες και ανανέωσαν την συνάντησή τους, κατά την διάρκεια του χειμώνα, αλλά και το επόμενο έτος.