Γράφει η Πρεσβυτέρα Νικολίτσα Ραμπαβίλα -Γκοτσοπούλου
Χθες Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου τελέσθηκε θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας η οποία εόρτασε την μνήμη του ιδρυτού της Όσιου Λεόντιου. Ο Όσιος Λεόντιος μόνασε εις την περιοχή όπου ευρίσκεται και ο τάφος και το ασκητήριό του.
Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής Καθηγούμενος της Ιεράς Μονή, με την συμμετοχή αδελφών της Μονής και Ιερέων εκ της περιοχής.
Ο Άγιος Καθηγούμενος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Προπατόρων και στον βίο του Οσίου Λεοντίου.
Στο τέλος όπως πάντοτε εις το αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε καλογερικό πλούσιο κέρασμα για τους ευλαβείς προσκυνητές που παρευρέθησαν για να τιμήσουν τον Όσιο Λεόντιο στον οποίο οφείλουμε και τον μεγάλο θησαυρό των «Αχράντων Παθών» που βρίσκεται στη Μονή εδώ και αιώνες και τον οποίο δώρησαν οι Παλαιολόγοι στο Όσιο προς ένδειξη σεβασμού και θαυμασμού για το βίο και το έργο του.