Ι.Μ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ: Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, Προστάτου και Πολιούχου της Μαρωνείας, προέστη της Λιτανείας της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, παρουσία τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου.
Εν συνεχεία χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην αρχαία Μαρώνεια.
Ακολούθως ο Μητροπολίτης μετέβη και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής.
Τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ιερούργησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην αρχαία Μαρώνεια.
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του υπεραιωνόβιου Αγίου, ο οποίος με την παρρησία του και το μαρτύριό του, κατά την ανηλεή περίοδο της ειδωλολατρίας, αναδείχθηκε: «στύλος ακλόνητος, της Εκκλησίας του Χριστού, λύχνος αείφωτος» και πηγή ιάσεως σε όσους προστρέχουν σε αυτόν. Κάλεσε δε, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, να έχουν τη ζωή του ως πρότυπο ζωής και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη.