Την 15η Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητέρας του Αγίας μάρτυρος Ανθίας. Στην Μητρόπολη και στην Αλεξανδρούπολη πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου, ο δεύτερος παλαιότερος Ναός της πόλεως μετά τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου φυλάσσονται και μικρά τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων των Αγίων Ελευθερίου και Ανθίας.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεως: “Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος στο τέλος μίλησε επικαίρως στο πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού παρετέθησαν κεράσματα για όλο το εκκλησίασμα που με πολλή επιμέλεια προετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου γυναικείας εθελοντικής προσφοράς “Ο Άγιος Νικόλαος”.
[irp posts=”389528″ name=”Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος: Ο Ερντογάν, η Συνθήκη της Λωζάνης και η Εκκλησία της Ελλάδος”]
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Μετά τη Θεία Λειτουργία παρετέθη κέρασμα στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού”.