Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συνέδρια για την επιχειρηματικότητα, ήταν αυτό που διοργανώθηκε την 7η Δεκεμβρίου από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε) με τον τίτλο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙ – CEO summit 2016».
Το CEO summit έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ως ετήσιο σημείο για τη συνάντηση των ελληνικών επιχειρήσεων, της πολιτικής και του ακαδημαϊκού κόσμου στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας την παράδοση και φέτος, το παρών έδωσε όλη η αφρόκρεμα της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, τόσο πάνω στα πάνελ όσο και στο κοινό.
Παρουσία σε αυτή την εκδήλωση είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Με την ομολογούμενη εξαιρετική παρουσία του, εντυπωσίασε το κοινό όχι μόνο για την απλότητα και τη μεστότητα των λόγων του αλλά και για τις επιχειρηματικές του γνώσεις. Ο Σεβασμιώτατος μας έδειξε ότι ο ρόλος της Εκκλησίας δεν εξαντλείται στο θρησκευτικό της έργο αλλά μπορεί να προσφέρει και σε πολλούς άλλους τομείς της κοινωνίας, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Στην αρχή της ομιλίας του και κάνοντας λογοπαίγνιο με τον τίτλο του συνεδρίου «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙ», αναφέρθηκε στη σημασία του «ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ», η οποία αποτελεί άγνωστη έννοια στην ελληνική κοινωνία. Τόνισε την πνευματική ίωση που μας διακατέχει και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των εννοιών της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
[irp posts=”316838″ name=”Αρχιερατικός Εσπερινός εορτής Αγίας Βαρβάρας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)”]
Η συνέχεια ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή για έναν παπά όπως αυτοαποκαλέστηκε ο ίδιος: μίλησε για την παιδεία ως καύσιμο για την οικονομία, για την κρίση ως επακόλουθο της κρίσης αξιών, ελπίδος και οράματος, για τις νέες μορφές επιχειρηματικότητας όπως η ποιοτική γεωργία, για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, για τους τομείς της ενέργειας και της πληροφορικής, για τη νεανική επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα.
Τελείωσε την ομιλία του με ένα παράπονο: η Εκκλησία από το 2012 έχει δωρίσει στο ελληνικό κράτος αγροτικές εκτάσεις, προκειμένου να δοθούν σε νέους άνεργους γεωργούς. Μετά από 4 χρόνια, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.