Κηδεύεται σήμερα ο Βασίλειος
Το τριήμερο πένθος στο οποίο είχε κυρηχθεί η επαρχία Ελασσώνος κορυφώνεται σήμερα με την κηδεία του επιχώριου Μητροπολίτη Βασίλειου.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 12 μ.μ. στην Ι. Μ. Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στο Σπαρμό όπου και θα ενταφιαστεί.
Ο Μητροπολίτης Ελασσόνος Βασίλειος Κολόκας γεννήθηκε το 1953 στο Νησάκι των Ιωαννίνων. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979. Διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κ. Τούμπας, καθώς επίσης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσόνας το 1995.