Στο ορεινό χωριό Ανάβρα Αλμυρού μετέβη την Κυριακή (μετά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου) 19 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος όπου ιερούργησε και ωμίλησε στον Περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Τον Ποιμενάρχη μας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: ο Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, ο Εφημέριος του χωριού Φιλιαδώνα Δομοκού π. Ανδρέας Κολοβός, ο Εφημέριος του χωριού π. Θεόδωρος Γκλαντζούνης και ο Αρχιδιάκονός του π. Ευστάθιος Κατόπης.
Τους Ιερούς ύμνους απέδωσε ο Μουσικολογιώτατος Ιεροψάλτης κ. Παύλος Λιάσκος καθώς και οι Ιεροψάλτριες του χωριού.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή του πλουσίου νέου χαρακτηριστικά ανέφερε:
« Ο Λόγος της Εκκλησίας μας σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί, απευθύνεται σ’ εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι δέσμιοι των υλικών πραγμάτων. Ο άνθρωπος που πιστεύει στην αιώνιο ζωή έχει ευθύνη και πρέπει συνεχώς να προσπαθεί για να την κερδίσει και η Εκκλησία μας είναι εδώ παρούσα για να μας βοηθά να την αποκτήσουμε. Αν δεν απαλλαγούμε από την προσκόλλησή μας στα πάθη και να δοθούμε ολοκληρωτικά εις τον Θεό δεν μπορούμε να κερδίζουμε την αιώνιο ζωή.
Η αρετή της ελεημοσύνης είναι αυτή που συμπληρώνει και τελειοποιεί τον πιστό για να κερδίσει τον παράδεισο. Έχουμε πολλά παραδείγματα αγίων που ήσαν ελεήμονες, όπως εμείς έχουμε τον όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη τον Ελεήμονα Πνευματικό, ο οποίος επισκεπτόταν και το χωριό σας, έφερνε την Αγία Εικόνα της Παναγίας, σας αγίαζε και σας εξομολογούσε.
Ελεημοσύνη δεν είναι μόνο το να δίνει κανείς χρήματα, αλλά να δίνει με κάθε τρόπο αγάπη στον συνάνθρωπο που πάσχει. Το χειρότερο πράγμα για ένα άνθρωπο είναι να ζει πτωχός και να πεθαίνει πλούσιος.
Για να εισέλθουμε στην Βασιλεία του Θεού πρέπει στην καρδιά μας να έχουμε αγάπη και να την δίδουμε στον Θεό και στον άνθρωπο. Η αγάπη ελευθερώνει τον άνθρωπο και του δίδει εσωτερική πληρότητα και ευτυχία και όποιος την προσφέρει εισπράττει αιωνίως την Χάρη του Θεού, διότι η Αγάπη είναι Ίδιος ο Θεός».
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στο χωριό Ανάβρα Αλμυρού και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με αδιάλειπτη την προστασία και την ευλογία στην ζωή τους και προέτρεψε τους πιστούς να μένουν ενωμένοι κάτω από την σκέπη του Θεού εν τη Εκκλησία, η οποία είναι η μόνη εγγύηση για την ευτυχία του ανθρώπου.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα στον Σεβασμιώτατο και στην συνοδεία στην πλατεία του χωριού, κατά την διάρκεια του οποίου όλοι οι πιστοί έσπευσαν να λάβουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου, να συζητήσουν μαζί του και να τον ευχαριστήσουν για την αγιαστική παρουσία του στο χωριό».