Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επισκέφθηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα στα Διαβατά.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Νεαπόλεως, ο Σεβασμιώτατος, μέσα σε ένα κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο, αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική γιορτή των Χριστουγέννων, και προέτρεψε τους κρατούμενους να ανοίξουν με εμπιστοσύνη την καρδιά τους στο Χριστό. «Η Γέννησή Του χαρίζει την εσωτερική ελευθερία σε όλους όσοι αγαπητικά Τού εξασφαλίζουν χώρο στην ψυχή τους, είπε ο Σεβασμιώτατος».
Στη συνέχεια, ευλόγησε τις κρατούμενες και πρόσφερε δώρα ευλογητικά σε όλο το προσωπικό.
[irp posts=”391858″ name=”Ο Νεαπόλεως Βαρνάβας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 και στο Αστυνομικό Μέγαρο (ΦΩΤΟ)”]
Ο Διευθυντής του Κέντρου Κράτησης κ. Αναστάσιος Παπαδοπουλος, ευχαρίστησε θερμά το Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του και ευχήθηκε σε όλους τους κρατούμενους: «η νέα χρονιά να τούς χαρίσει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αρχίσουν μια νέα ζωή».
Ο Σεβασμιώτατος, με τη συνοδεία του, επισκέφθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Διοικητή, την εξωτερική φρουρά και τέλεσε αγιασμό.