Ι.Μ.Φθιώτιδος: Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά θλίψεως αναγγέλλει την προς Κύριον Εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μύλων Γερόντισσας Θεοπίστης Μπούρβαρη η οποία εκοιμήθη χθες το πρωί μετά από ολιγόμηνη ασθένεια.
Το σκήνωμά της τίθεται ήδη σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.
Η Εξόδιος Ακολουθία εις Μοναχήν θα τελεσθεί σήμεραστις 10:00 το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.
Της Εξοδίου Aκολουθίας θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία.
Η μακαριστή Γερόντισσα Θεοπίστη κατά κόσμον (Παρασκευή) Μπούρβαρη εγεννήθη στο Αρμένιο Λαρίσης στις 15 Μαρτίου του 1938. Εισήλθε στην Iερά Mονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων στις 10 Σεπτεμβρίου του έτους 1962 και στις 14 του ιδίου μήνος εκάρη ρασοφόρα μοναχή. Μεγαλόσχημη Μοναχή εκάρη στις 15 Αυγούστου του 1968 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Διονύσιο. Το έτος 1972 ο τότε Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κυρός Σεραφείμ εκτιμώντας τα προσόντα και τον ζήλο της μακαριστής Ηγουμένης την εκάλεσε να επαναλειτουργήσει την ερειπωμένη τότε Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου και την εξέλεξε Ηγουμένη. Η Γερόντισσα Θεόπιστη εργάστηκε ακούραστα και ανασυγκρότησε πλήρως το Μοναστήρι. Το έτος όμως 1986 ετοποθετήθη ως Ηγουμένη στην κλειστή μέχρι τότε Ιερά Μονή Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου. Τέλος στις 17 Σεπτεμβρίου 1990 προσκληθείσα από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό, εισήλθε εις την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και κατέστη Καθηγουμένη της ερειπωμένης Ιστορικής Ιερά Μονής Αγίου Γεωργίου Μύλων, την οποία και ανασυγκρότησε εκ βάθρων και ανεδείχθη νέα κτίτωρ. Το πνευματικό έργο που ανέπτυξε η Γερόντισσα και στο μοναστήρι αυτό ήταν θαυμαστό. Πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση της Εκκλησίας μας και υπό την Πνευματική Καθοδήγηση του Μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου όρους Αρχιμ. π. Γεωργίου Καψάνη κατέστησε την Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων πόλο έλξεως για πιστούς προσκυνητές απ’ όλη την Ελλάδα. Ανακαίνισε πλήρως όλους τους χώρους της Μονής, το Καθολικό τα παλαιά κτίρια, καθώς επίσης ανήγειρε νέες πτέρυγες. Η Γερόντισσα Θεοπίστη υπήρξε στοργική μητέρα για όλους. Όπου και αν εκλήθη να υπηρετήσει την Εκκλησία και τον άνθρωπο , το έκανε με αυταπάρνηση, μη φειδόμενη κόπο και πόνο. Ήταν ιδιαιτέρως φιλακόλουθη. Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της επιγείου ζωής της καθισμένη στο αναπηρικό αμαξίδιο συμμετείχε στις Ακολουθίες. Μέχρι τέλους την διέκρινε το έντονο ασκητικό πνεύμα. Νικήθηκε από την επάρατη νόσο αλλά ο Κύριος δεν επέτρεψε να νιώσει πόνο μέχρι την τελευταία της πνοή.
Συχνά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την επισκέφθηκε στο Μοναστήρι προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της και να την εμψυχώσει στη δοκιμασία της.
Ευχόμεθα ο Κύριος, τον οποίο υπηρέτησε τόσο αφοσιωμένα κατά τη διάρκεια της ζωής να την αναπαύει εν τη αγήρω μακαριότητι Αυτού.