Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε και φέτος την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περικαλλής ομώνυμος Ιερός Ναός στην παραλία του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στην Ακολουθία συμμετείχε πλήθος Κληρικών μας, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Δ/σης & Αποκέντρωσης κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βόρειων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών και μέγα πλήθος πιστών.
Στο τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των τιμωμένων Αγίων στην παραλία, με κατεύθυνση το μνημείο των Ηρώων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου και την συμμετοχή μελών παραδοσιακών Συλλόγων της περιοχής μας, ενδεδυμένων τις παραδοσιακές φορεσιές. Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στο πλήθος πατρικό εόρτιο χαιρετισμό και επεσήμανε ότι «οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη φέρνουν και πάλι ενώπιόν μας το σημείο του Σταυρού. Ο Κωνσταντίνος είδε τον Σταυρό στον ουρανό, όταν αναρωτιόταν σε ποιον Θεό ν’ απευθυνθεί, όταν αναζητούσε στήριγμα να κρατηθεί και λύσεις, για ν’ αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της αυτοκρατορίας. Και ο ουρανός του απάντησε, ότι Αυτός που αναζητεί είναι ο Χριστός και κατάλαβε πού είναι η δύναμη, η αλήθεια και η ενότητα. Και επέλεξε τον Σταυρό να θέσει ως προμετωπίδα και με το «εν τούτω νίκα» βρήκε το σημείο της ενότητας και στερέωσε την νέα αυτοκρατορία, καθιστώντας την οικουμενική. Ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Χριστιανισμός συναντήθηκε με τον Ελληνισμό και προέκυψε αυτός ο μέγιστος πολιτισμός και ο Σταυρός έγινε το σύμβολο της δικής μας πατρίδας…».
Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο μέγιστο έργο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, που επετέλεσε η Αγία Ελένη, «και το προσέφερε ως δώρο Θεού στην ανθρωπότητα, για να υπενθυμίζει το διαχρονικό βίωμα κάθε Χριστιανού, ότι μέσα από τον Γολγοθά πηγάζει η Ανάσταση, από το Πάθος, η αιωνιότητα… Ο Χριστός πάνω από τον Σταυρό συγχώρησε και συγχωρεί μέχρι και σήμερα τους σταυρωτές Του, τους αρνητές Του, αυτούς που Τον περιφρονούν ή και τον πολεμούν… Γι’ αυτό και η Εκκλησία του Χριστού είναι η Εκκλησία του Σταυρού και της Αναστάσεως, του Πάθους και της χαράς, της προσφοράς, της θυσίας και της συγχώρησης. Η δύναμή Της προέρχεται από τον Σταυρωμένο Θεάνθρωπο Ιησού».
Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, διακήρυξε ότι «όσο υπάρχει ο Σταυρός στο Σύμβολο της Πατρίδας, όσο πορευόμαστε σύμφωνα με τις επιταγές της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας, θα ελπίζουμε και ζούμε την χαρά της Αναστάσεως».
Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, τον οποίο πλαισίωσε πλειάς Κληρικών μας. Παρέστησαν, επίσης, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι των Αρχών και μεγάλο πλήθος προσκυνητών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης”.