ΧΙΟΣ -Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κατοίκους του χωριού Χαλκειός στη Χίο, καθώς το πρωί της Κυριακής που προσήλθαν για τη Θεία Λειτουργία διαπίστωσαν ότι είχε καεί η Αγία Τράπεζα στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Είναι το τρίτο κρούσμα την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή του Χαλκειός.
Η καταστροφή έγινε αντιληπτή όταν το πρωί της Κυριακής ανοίχθηκε ο ναός για να γίνει η Θεία Λειτουργία. Με στουπιά όπως φαίνεται και στην φώτο που πέταξαν πιθανότατα το βράδυ.
Είναι το τρίτο κρούσμα την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή του Χαλκειός.
Η μητρόπολη Χίου τι κάνει ;
Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ καλεί την μητρόπολη και τις τοπικές αστυνομικές αρχές να επιληφθούν του σοβαρού αυτού ζητήματος και να συλληφθούν οι δράστες.
Αρκεί να τιμωρηθούν παραδειγματικά από τη δικαιοσύνη. Όσο υπάρχει ακόμα…
Πώς έφτασαν μέχρι το ιερό σημείο
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, κάποιος έσπασε το παραθυράκι της εκκλησίας και πέταξε μέσα ξερά χόρτα ξύλα και στουπιά, βάζοντας φωτιά στην Αγία Τράπεζα.
Οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός, οι οποίοι το τελευταιό διάστημα δοκιμάζονται έντονα, λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών, ήρθαν αντιμέτωποι για τρίτη φόρα με επίθεση στις εκκλησίες τους και έχουν αγανακτήσει.
Η καταστροφή έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής όταν ανοίχθηκε ο Ιερός Ναός προκειμένου ο νεοκόρος να ανάψει τα καντήλια και να καθαρίσει την εκκλησία.
agia_trapezas
Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό Χαλκειός υπάρχει χωρος φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών όπου ο συνολικός αριθμός τους έχει υπερβεί κατα πολύ τις δομές που αντέχει.
«Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι μια εκκλησία η οποία βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις δομές φιλοξενίας. Σήμερα το πρωί, πήγε στην εκκλησία μια γυναίκα να ανάψει τα καντύλια και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν σπάσει το παραθυράκι του Ιερού και έχουν πετάξει μέσα χόρτα και χαρτιά, προφανώς αναμένα, και πήρε φωτιά η Αγία Τράπεζα. Κάηκαν τα καλ΄ματα της Αγίας Τραπέζης, κάηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και ότι άλλο είχε απάνω στην Αγία Τράπεζα. έχει έρθει η αστυνομία και η σήμανση. Μέσα σε μια εβδομάδα είναι το τρίτο ξωκκλήσι που παραβιάζεται στο χωριό. Πρώτα παραβιάστηκε το ξωκκλήσι της Παναγιάς που άνοιξαν το παράθυρο και έκλεψαν τα λάδια και τα καντύλια, το δεύτερο ήταν το ξωκκλήσι των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου που πήραν τα καλλύματα της Αγίας Τραπέζης και τώρα έσπασαν το παράθυρο και έβαλαν φωτιά. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι εκκλησία μεγάλη δεν είναι μικρό ξωκκλήσι και αν ήταν στρωμένη με χαλιά τώρα θα είχε καεί όλη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας.