ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΛΙΩΤΙΣΣΑ: Το «Χριστός Ανέστη!» στη Μηλιά – Λάμψη, κατάνυξη και ελπίδα
Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 19 Απριλίου 2025, η Αναστάσιμη Ακολουθία στον Ιερό Ναό Παναγίας της Μηλιώτισσας στη Μηλιά Αλμωπίας.
Στις 11 το βράδυ ήχησε η καμπάνα της εκκλησίας, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν για να παραλάβουν το Άγιο Φως. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι πιστοί είχαν ήδη κατακλύσει τον προαύλιο χώρο, κρατώντας λαμπάδες και συμμετέχοντας με ευλάβεια στην κατανυκτική τελετή.
Ακριβώς στις 12, η αναφώνηση «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε δυνατά, συνοδευόμενη από τον ήχο της καμπάνας και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό του χωριού. Το Αναστάσιμο μήνυμα πλημμύρισε τις καρδιές των παρευρισκομένων, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση.
Ακολούθησε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, μία από τις πιο φωτεινές και ελπιδοφόρες της Ορθόδοξης παράδοσης. Οι πιστοί παρέμειναν στον ναό μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, συμμετέχοντας με κατάνυξη στο Ιερό Μυστήριο.
Στο τέλος της Ακολουθίας, ο εφημέριος του ναού, π. Αθανάσιος Πουλέντσης, μοίρασε στους πιστούς μαζί με το αντίδωρο κι από ένα κόκκινο αυγό, ολοκληρώνοντας με αυτό τον παραδοσιακό τρόπο τη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης.