Πολύ μεγάλη η συνεισφορά των πιστών στον έρανο της Μητρόπολης Σερρών παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Το πόσό που συγκεντρώθηκε φτάνει 151.437 Ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:
Με την ευλογία του Κυρίου μας πραγματοποιήθηκε και εφέτος, το Σαββατο 13, την Κυριακή 14 και την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου από την Ιερά Μητρόπολή μας ο Έρανος Αγάπης. Συνολικώς, κατά τον εφετεινό Έρανο της Αγάπης συγκεντρώθηκε παρά την οικονομική δυσπραγία και την αβεβαιότητα των ημερών μας το ποσό των 151.437 Ευρώ, το οποίο παρουσίασε αξιοσημείωτη αυξηση σε σχέση με τον Έρανο Αγάπης του 2013.
Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας, παρά τις πολλές οικονομικες δυσκολίες και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, ανταποκρίθηκε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό και με πολύ ευγένεια και καλωσύνη στο προσκλητήριο αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ουσιαστικα το φιλανθρωπικό έργο της. Η Εκκλησία μας συνεχίζει και επαυξάνει περαιτέρω την φιλανθρωπικη και κοινωνική της δραστηριότητα.
Αυτές τις άγιες ημέρες θα χορηγηθούν άμεσα, τόσο από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, 80 συνολικως υποτροφίες καθώς και έκτακτα οικονομικά βοηθήματα σε περισσότερες από 1100 οικογένειες αναξιοπαθούντων αδελφών μας, όπως αυτές κατεγράφησαν από τους υπευθύνους ιερείς των ενοριών τους. Το υπόλοιπο μέρος του Εράνου Αγάπης θα διατεθεί μέσα στο Νέο Έτος για την μηνιαία τακτική και εκτακτη οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος ευχαριστεί ολοψύχως τους κληρικούς και λαικούς αφοσιωμένους εργάτες της τοπικής μας Εκκλησίας, που με ζήλο, αυταπάρνηση και πραγματική αγάπη διενήργησαν και τον εφετεινό έρανο της Εκκλησίας μας και κυρίως τον φιλόχριστο, φιλότιμο και ευαίσθητο στον ανθρώπινο πόνο λαό μας, για την ιδιαιτέρως συγκινητική και εντυπωσιακή ανταπόκρισή του, παρά τις ιδιαιτέρως δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ευχόμενος σε όλους ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα.