Στην Πάτρα, αγκυροβόλησε το πολεμικό πλοίο του Ρωσικού Στόλου «SMETLIVLII».
Το πλήρωμα του οποίου έφθασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, προκειμένου να προσκυνήσει την Αγία Κάρα, τον Σταυρό του Μαρτυρίου του και τον τάφο του Πρωτοκλήτου.
Μαζί με τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το υπόλοιπο πλήρωμα, ήλθαν και η ηγεσία του Ιδρύματος « Άγιος Ανδρέας» της Μόσχας, με επικεφαλής τον κ. Βλαδίμηρο Γιακούνιν, και άλλους αξιωματούχους του Ιδρύματος από την Ρωσία και τους υπευθύνους του Γραφείου τους στην Αθήνα, ως και εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Υπουργείου Εξωτερικών κ.λ.π.
Τούς εκ της Ρωσίας Επισκέπτας και Προσκυνητάς υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με πολύ αγάπη και εγκαρδιότητα.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου ετελέσθη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αλλά και εκ Ρωσίας.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τους Ρώσους Προσκυνητάς και ανεφέρθη στην ευλάβεια των ομοδόξων Ρώσων και ιδίως του Ρωσικού Στόλου, που έχει ως προστάτη τον Άγιο Αποστόλο Ανδρέα.
Επίσης, εμνήσθη των συγκινητικών στιγμών που έζησαν ο Μητροπολίτης και οι Κληρικοί εκ Πατρών που συνόδευσαν προ διετίας τον Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στη Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, προς ευλογίαν και αγιασμόν των Λαών των Χωρών αυτών.
«Η Ορθοδοξία είναι η μόνη ενοποιός δύναμις» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και «ο Άγιος Ανδρέας είναι ο Οικουμενικός Απόστολος ο οποίος διήλθε πλείστα όσα μέρη της γης για να φθάση έως την Πάτρα, όπου εδίδαξε και εμαρτύρησε. Από την Αποστολική πόλη των Πατρών, χαιρετίζομε τους Ορθοδόξους αδελφούς μας, τόσον της Ρωσίας, αλλά και όπου γης και αποστέλλομεν τας ευχάς μας προς τον Ρωσικό Στόλο, μαζί με την εν Κυρίω αγάπη μας, για ενίσχυση τους παρά Κυρίου, διά πρεσβειών του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου».
Στον Κυβερνήτη του Ρωσικού Πολεμικού Πλοίου, προσέφερε ο Σεβασμιώτατος μια εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, έλαιον από την κανδήλα του Αγίου και Αγίασμα από το φρέαρ, πλησίον του Παλαιού Ναού του Ιερωτάτου Αποστόλου.
Η εικόνα του Αγίου θα τοποθετηθή στον Ιερό Ναό του Αρχαγέλλου Μιχαήλ στη Σεβαστούπολη της Ρωσίας, προς ευλογίαν και αγιασμόν των προσκυνητών εκ του Ρωσικού Στόλου και άλλων.
Επίσης, προσεφέρθη στον Κυβερνήτη του Πλοίου και στον κ. Γιακούνιν, από μια εικόνα της Παναγίας εκ της Μονής Ομπλού, την οποία μετέφερε με το Ιστορικό της Μονής στα Ρωσικά, ο Ηγούμενος Αρχιμ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 700 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μονής.
Μετά την τελετή στον Ιερό Ναό, έγινε ξενάγηση στο Ρωσικό πολεμικό πλοίο και παρετέθη δεξιώσις. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.