Η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Νυμφίου, στα Ιεροσόλυμα και η υποδοχή του «μετά βαΐων και κλάδων» τιμάτε σήμερα των Βαΐων με κάθε λαμπρότητα σε όλη την Αργολίδα.
Στο Ναύπλιο στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, στις Εργατικές κατοικίες , για πρώτη φορά τα Βάγια που μοίρασε ο ιερέας τα έφτιαξαν οι γυναίκες με τον παραδοσιακό Κερκυραϊκό τρόπο.
Τα Κερκυραϊκά βάγια, είναι μία σταυροειδής πλέξη τρυφερού φύλλου φοινικιάς, στην οποία προσαρμόζουν μικρά κλαδιά από ελιά, δεντρολίβανο και φασκόμηλο.
Το έθιμο αυτό γίνεται στην Κέρκυρα στην περιοχή Κυνοπιάστες, όπου η τοπική ενορία μία βδομάδα πριν από το Πάσχα ετοιμάζει τα Βάγια για τους πιστούς. Στην Κέρκυρα την ημέρα των Βαΐων γίνεται μεγάλη και λαμπρή λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα σε ανάμνηση του θαύματος σωτηρίας του νησιού από την φοβερή επιδημία της πανώλης (πανούκλας) κατά τα τέλη του 1629 με αρχές του 1630. Στην λιτανεία αυτή, που είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις που γίνονται σε ετήσια βάση, συμμετέχει και ο εκάστοτε εφημέριος των Κυνοπιαστών ,καθώς και η Φιλαρμονική της περιοχής . Οι μουσικοί τοποθετούν πάνω στα κράνη τους, Βάγια, για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, που γίνεται στην πόλη της Κέρκυρας.
Στην εορταστική θεία λειτουργία που έγινε στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργολίδος, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Ιερέα π. Βασίλειο Γκολέμη μοίρασαν τα Κερκυραϊκά βάγια στους πιστούς. Τον Κερκυραϊκό τρόπο παρασκευής των Βαγιών στο Ναύπλιο έδειξε στους ενορίτες του Αγίου Νεκταρίου, ο Κερκυραίος Ιερέας π. Νικόλαος.