Την Τετάρτην το πρωί, 17ην Σεπτεμβρίου 2014, ημέραν μνήμης των Αγίων ενδόξων μαρτύρων και καλλινίκων παρθένων Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης και της μητρός αυτών Σοφίας, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στο εορτάζον ομώνυμον παρεκκλήσιον του Ενοριακού Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής
όπου ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του Διακόνου Ειρηναίου Σιναμίδη, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ωμίλησεν επικαίρως και προέτρεψε τον νέον Κληρικόν να εργασθή εις το γεώργιον της τοπικής Εκκλησίας εμπνεόμενος από το παράδειγμα των εορταζουσών Αγίων, δηλαδή να έχη εις την διακονίαν του την άνωθεν σοφίαν, να είναι θωρακισμένος με πίστιν Χριστού ωσεί θώρακαν, να έχει την ελπίδα του εις τον Θεόν και αγάπην διά τον Δημιουργόν και τον συνάνθρωπον.