Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα τριών δραστήριων φιλανθρωπικών φορέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Πρόκειται για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, την Εθελοντική Διακονία Κατ’ Οίκον και την Εθελοντική Διακονία Ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλοεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και οι συντονιστές Κληρικοί των αναφερθέντων φιλανθρωπικών φορέων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Βράκας, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Αγγελική Γερογιάννη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ευβοίας κ. Ευστράτιος Καρλατήρας, η Πρόεδρος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στη Χαλκίδα κ. Καίτη Λυμπερίου, η Προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Ευρυδίκη Δεληγιώργη και πλήθος ιατρών, φαρμακοποιών, εθελοντριών και εθελοντών του κάθε τομέα.
Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας ανέπεμψε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή του χριστιανού περιγράφεται με δύο λέξεις: την φιλοθεΐα και την φιλανθρωπία και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους την κάθε μορφή προσφοράς τους και συζήτησε μαζί τους.