Φαίνεται πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο δήμο Ηρακλείου με το gay pride που επρόκειτο να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού στην πόλη του Ηρακλείου και υπήρχαν αντιδράσεις μέσα κι έξω από τη Λότζια!
Το γεγονός πως καμιά άλλη πόλη στην επικράτεια δεν είχε αναλάβει τέτοιο εγχείρημα στο παρελθόν αλλά και η επιθυμία των διοργανωτών να το πραγματοποιήσουν μέσα στο κέντρο της πόλης, προβληματισαν τη δημοτική αρχή που πιστεύει πως δεν μπορεί εύκολα να τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας που μια τέτοια διοργάνωση θα πρέπει να τηρεί.
Όμως και μέσα στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας ακούστηκαν φωνές αντίρρησης για τη διοργάνωση αυτή αφού κάποιοι εκτιμούν πως “ερεθίζονται” τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, που, είναι αλήθεια, δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ακόμα προβληματίζει και ο φόβος το πάρτυ αυτό να προκαλέσει τα πιο ακραία και εξτρεμιστικά στοιχεία της Κρήτης, που θα ήθελαν να ακυρώσουν στην πράξη το gay event θα κινδύνευε να μετατρέψει το πάρτυ σε μια δυσφήμιση για το Ηράκλειο.
Όμως, καταλυτικός παράγοντας για τις…δεύτερες σκέψεις του δήμου είναι η ενόχληση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που διεμήνυσε στη δημοτική αρχή πως δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Μάλιστα μια τελική συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη που εκκρεμεί με τον Αρχιεπίσκοπο θα κρίνει και την τελική έκβαση της πολυσυζητημένης εκδήλωσης!
Πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι σχετική ανακοίνωση δεν είχε κάνει ο δήμος, αλλά μέλη της κοινότητας LGBTQIplus Pride Κρήτης είχαν κάνει τη σχετική ανακοίνωση. Μάλιστα στο προφίλ τους διαφημίζουν ακόμη τις εκδηλώσεις που κάνουν για να ενισχύσουν το Gay pride της Κρήτης!