Ε. Δακαλάκης – ΦΩΤΟ: Χρ. Μπόνης, L.D.
Τιμητική διάκριση στον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου και τον Πρόεδρο εργαζομένων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Παρουσία των εργαζομένων, του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας Αττικής και του Διευθυντή του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας τίμησε τον Αρχιγραμματέα και τον Πρόεδρο των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στο Ιερό Λείψανο της Αγ. Βαρβάρας.
Με πρωτοβουλία του Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, στο ιερό Προσκύνημα της Αγ βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, μετέβησαν την Δευτέρα το απόγευμα οι Κληρικοί και Λαϊκοί Υπάλληλοι των εκκλησιαστικών Οργανισμών με επικεφαλής τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα.
Οι Υπάλληλοι της Ιεράς Συνόδου, οι Υπάλληλοι της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του επικοινωνιακού και μορφωτικού Ιδρύματος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενοι από τα μέλη των οικογένειών τους συμπροσευχήθηκαν στην Εσπερινή Ακολουθία και προσκύνησαν το ιερό Λείψανο της Αγ. Βαρβάρας.
Στο κήρυγμά του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του ιερού Σκηνώματος της Αγ. Βαρβάρας και τόνισε: «δεν είμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε ενα τέτοιο προσκύνημα. Κι αυτό γιατι δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, φέρνοντας το Λείψανο από την Βενετία, οτι τόσες χιλιάδες ευλαβών προσκυνητών τοσο κατά την επίσημη υποδοχή όσο και κατα τις οχτώ αυτές ημέρες θα προσέτρεχαν προς ευλογία και αγιασμό τους από τα χαριτόβρυτα Λείψανα της θαυματουργού Αγίας.» Ευχαριστώντας τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, για την ιδέα και την όλη διοργάνωση, ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές η Αγία να είναι αρωγός στον προσωπικό αγώνα του καθενός.
Η Αποστολική Διακονία τιμά τους εκκλησιαστικούς Υπαλλήλους.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, η Αποστολική Διακονία δεξιώθηκε όλους τους Υπαλλήλους στην αίθουσα των εκδηλώσεων του παρακείμενου Θεολογικού Οικοτροφείου. Κατα την διάρκεια της δεξιώσεως ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, απευθυνόμενος προς τους καλεσμένους και παρουσία του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνη, του Διευθυντού του Ρ/Σ της Εκκλησιας της Ελλάδος κ. Αλ. Κατσιάρα, του Διευθυντού του ιστορικού Αρχείου της Εκκλησίας της Ελλάδος ομοτ. Καθηγητού κ. Σπ. Κοντογιάννη και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το θεολογικό Οικοτροφείο, παρέχοντας διαμονή και σίτιση σε εξήντα Φοιτητές ετησίως.
Στη συνέχεια επέδωσε, τιμής ένεκεν, το επί τη ευκαιρία της ελεύσεως του ι. Λειψάνου εκδοθέν μετάλλιο, τόσο στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα όσο και στον Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γιώργο Βασιλείου.
Κατά την επίδοση του εν λόγω μεταλλίου, ο Επίσκοπος κ. Αγαθάγγελος μίλησε για την ιερατική συμπόρευση με τον τιμηθέντα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά τού Προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων κ. Γ. Βασιλείου και στην προσφορά του από της θέσεως τού Διευθυντού του Γρ. Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην προαγωγή της ενημέρωσης.
Κατά την αντιφώνησή του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αναφέρθηκε στον σεβασμό στον οποίο τρέφει εκ νεότητος προς την Αγία και επήνεσε τον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας για το έργο που επιτελεί.
Τέλος ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Αγαθάγγελο για την τιμή την οποία απέδωσε προς το πρόσωπό του η οποία αντανακλάται στο πρόσωπο όλων των εργαζομένων. Παρουσία δε όλων των συμμετεχόντων, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνων και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την εκπλήρωση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων τα οποία απασχολούν το προσωπικό των Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.