ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργάτο, νέο Μητροπολίτη Καστορίας με ψήφους 47.
Το Τριπρόσωπο για την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας
1) Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος: (54) ψήφους
2) Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος: (44) ψήφους
3) Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς: (21) ψήφους
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου.
Ο Θεοφιλέστατος Καλλίνικος (κατά κόσμον Νικόλαος Γεωργάτος) γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1966 και μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μέσα σε περιβάλλον εκκλησιαστικό, συνοδευόμενο πάντοτε από την παρουσία του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Υπηρέτησε επτά χρόνια ως δάσκαλος σε σχολεία της Έδεσσας, της Κρήτης, της Αθήνας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Διαβάστε επίσης: Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Καστορίας