Επιστολή, με την οποία «διαμαρτύρεται για το πακέτο αποφάσεων που έλαβε πρόσφατα το Eurogroup για την Κύπρο, οι οποίες καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.
Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Κιτίου αναφέρει ότι «ο λαός της Κύπρου, μετρά τις πληγές του μετά το πακέτο αποφάσεων που πήρε το Eurogroup για την Κύπρο.
Η Αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση, η εγγύηση και συναίσθηση των αμοιβαίων υποχρεώσεων και δικαιωμάτων είναι μονομερείς και απαιτούνται να έχουν εφαρμογή μόνο από τον Κυπριακό λαό, ενώ για τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι απλά ωραία λόγια».
Προσθέτει ότι «η προσπάθεια της τρόικας να αναγκάσει τους μικροκαταθέτες στην Κύπρο να χάσουν τις τραπεζικές τους οικονομίες, τις οικονομίες μιας ζωής, τα «κουρέματα» είναι σκανδαλώδης.
Οι αποφάσεις της τρόικας επηρεάζουν αρνητικά το λαό μας και όλους τους (Μ.Κ.Ο.) Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς που λειτουργούν στην Κύπρο και ιδιαίτερα του Συνδέσμου μας, του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας που για πάνω από 30 χρόνια παρέχει οικονομική βοήθεια σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας σε Αφρικανικές και άλλες χώρες του κόσμου».
Ο Σύνδεσμος μας, αναφέρει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Κιτίου «μέχρι σήμερα προσέφερε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια Αμερικής σε χρήματα και είδη ένδυσης, υπόδησης και φαρμάκων κλπ και παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους Γιατρούς και Νοσοκόμους του Συνδέσμου μας. Με τη βοήθεια του Συνδέσμου μας ανορύσσονται πηγάδια για εξεύρεση νερού, αποστέλλει οικονομική βοήθεια σε άπορα και ορφανά παιδιά και έκτισε και κτίζει Νοσοκομεία, Ορφανοτροφεία, Μικρές κλινικές, Σχολεία και Νηπιαγωγεία σε πολλές Αφρικανικές χώρες».
Προσθέτει ακόμα ότι ο Σύνδεσμος από της ιδρύσεως του το 1982 μέχρι και σήμερα απέστειλε «βοήθεια στην Αιθιοπία, την Κίνα, την Κένυα, τη Γκάνα, τη Ρουάντα, το Καμερούν, την Μπάγκλα Ντες, το Ζαϊρ, το Μεξικό, την Αλβανία, τη Ρουμανία, το Λίβανο, τους Κούρδους, τη Μοζαμβίκη, την Τουρκία, τη Γεωργία, τη Ρωσία, την Ιορδανία, τη Σομαλία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Ιράν, την Ουκρανία, την Ελλάδα το Χαρτούμ, τη Βουλγαρία, τη Βόρειο Ηπειρο, την Τανζανία, τη Νέα Σιβηρία, το Ζιμπάμπουε, την Ουγκάντα, τη Σταυρούπολη, τη Μαρκβέτι, τις Ινδίες, την Ινδονησία, τη Σερβία και τη Μαδαγασκάρη».
Γι αυτό, καταλήγει η επιστολή του Μητροπολίτη Κιτίου «παρακαλούμε όπως εφαρμόζοντας την ιδέα της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών προβείτε σε διορθωτικά μέτρα για την Κύπρο έτσι που να μπορεί ο Κύπριος οικογενειάρχης να έχει ποιοτική ζωή και στο μέτρο των δυνατοτήτων του να συνεχίσει να εισφέρει για την ίδια ιδέα, την αλληλεγγύη των λαών».