Δήλωση Σάκη Κεχαγιόγλου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού
Με λόγια συγκίνησης και σεβασμού αποχαιρέτησε ο γνωστός ποινικολόγος και Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου, Σάκης Κεχαγιόγλου, τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κυρό Δαμασκηνό, που εκοιμήθη χθες, βυθίζοντας σε πένθος την Εκκλησία της Κρήτης και ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.
Στη δήλωσή του, ο κ. Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε με συγκινητικούς τόνους στην προσωπική του σχέση με τον μακαριστό ιεράρχη, κάνοντας λόγο για «αδελφική φιλία» και «αλησμόνητες πνευματικές εμπειρίες» που τους συνέδεσαν. Απέδωσε τιμή στο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη, ενώ στάθηκε στον ακέραιο χαρακτήρα, την καλοσύνη και την πνευματική σοφία του.
Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση:
«Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κυρό Δαμασκηνό. Με τον εκλιπόντα διακεκριμένο ιεράρχη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με συνέδεσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του αδελφική φιλία και αλησμόνητες πνευματικές εμπειρίες.
Σε άλλους, αρμοδιότερους από εμένα, ανήκει η τιμή και το χρέος να αναφερθούν στο λαμπρό εκκλησιαστικό άνδρα, στο πολυσχιδές έργο του στα Χανιά και στην προσφορά του στην Εκκλησία της Κρήτης και στον Οικουμενικό Θρόνο. Εγώ από πλευράς μου κατευοδώνω με θλίψη τον αγαπημένο φίλο, τον ακέραιο και έντιμο άνθρωπο, τον ελεήμονα και ανεξίκακο ιερωμένο με τον σοφό νου και την παιδική ψυχή. Δαμασκηνού Αρχιερέως, αιωνία η μνήμη.»