Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου-Μητροπολίτη Πειραιώς: Σε διωγμό η Εκκλησία
Στην κοινή διαπίστωση ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα τελεί σήμερα υπό καθεστώς ενός άτυπου διωγμού από τις κυβερνήσεις κατέληξαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και ο γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ προέβη σε μία σύντομη ιστορική ανασκόπηση των τελευταίων δεκαετιών επιχειρώντας να καταγράψει τις διώξεις που υπέστη η Ορθόδοξη Εκκλησία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό σκιαγράφησε τους μυστικούς μηχανισμούς ενός συστήματος που επιβάλλει ετσιθελικά αποφάσεις ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία στις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Η απομάκρυνση των πνευματικών -ιερέων από τα σχολεία.
H πολεμική για τον εκκλησιασμό των νέων.
H υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
H κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
H μη αναγραφή κατ’ απαίτηση του Εβραϊκού Λόμπι των ΗΠΑ, του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες.
Η παντελώς αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης, για την ανέγερση Τζαμιού στο Βοτανικό.
Τέλος η αλλοίωση της ιστορίας σε συνδυασμό με τα ανωτέρω αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα αυτής της μεθοδευμένης και σχεδιασμένης πολεμικής σε βάρος της Ορθοδοξίας!
Δυστυχώς η πολεμική αυτή συνέβαλε στην γεωμετρική αύξηση ενός πνευματικού μαρασμού, μίας πνευματικής κρίσης, η οποία φυσικό επακόλουθο είχε και την οικονομική κρίση, που μαστίζει σήμερα τον τόπο.
Τόσο ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, όσο και ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νικόλαος Νικολόπουλος συμφώνησαν στην ανάγκη μίας πνευματικής αναγέννησης του τόπου, έτσι ώστε οι αξίες και τα ιδανικά της Ελληνοχριστιανικής παράδοσης, όπως παρουσιάζονται μέσα από τον ξεκάθαρο ευαγγελικό λόγο να επαναφέρουν στο προσκήνιο της καθημερινότητας το ελληνικό φιλότιμο και την αξιοπρέπεια του Έλληνα και όλες τις αρετές του Ορθοδόξου Ελληνικού Γένους.
“Σήμερα κινδυνεύεις να καταστείς από τα διάφορα ελεγχόμενα όργανα του σαθρού αυτού συστήματος, όπως τα υποκινούμενα στην πλειονότητά τους ΜΜΕ γραφικός όταν δεν μασάς, που λέει ο λαός τα λόγια σου, και λες πάντα την αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι” είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ!
Μέσα στο πλαίσιο αυτό εξήρε την γενναία, όπως χαρακτηριστικά είπε, παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Νικολόπουλος σε μία πράξη αντίστασης στις επιταγές των δανειστών που στόχο δεν έχουν μόνο τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας αλλά και την αξιοπρέπεια του Έλληνα…
Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι η απόφαση παραίτησης έχει ως βάση το αξιακό υπόβαθρο, έγινε γιατί αυτό του επέβαλε το εθνικό του καθήκον και τον οδήγησε στη ρήξη το ομολογιακό πάθος, που διδάχθηκε από παιδί στα μοναδικά σχολειά των μακαριστών γερόντων Γερβάσιου Παρασκευόπουλου και του μετέπειτα ιεραποστόλου Αφρικής π. Χαρίτωνα Πνευματικάκη.
Αυτό το υπόβαθρο των αξιών -πρόσθεσε- με οδήγησε κάποτε στην πολιτική και τώρα στην ίδρυση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πατριώτες Χριστιανούς Έλληνες πολίτες, που το σαθρό αυτό σύστημα τους έχει φέρει σε απόγνωση και απελπισία.
Κατά την εγκάρδια συνάντησή του με τον κ.κ. Σεραφείμ ο κ.Ν. Νικολόπουλος αντάλλαξε απόψεις εφ΄όλης της ύλης και κατέθεσε τις σκέψεις και τις προτάσεις των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών για τις σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρώην Υφυπουργός και Γ.Γ του ΧΡΙ.Κ.Ε κ. Νίκος Νικολόπουλος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Το πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Πειραιώς και Φαλήρου είναι παγκοίνως γνωστό και αποτελεί ένα έργο προσφοράς στην διακονία του λαού του Θεού με καθημερινό αγώνα, με ομολογιακό πάθος και ασκητικό φρόνημα.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, είναι ο στοργικός πατέρας και ο φλογερός υπερασπιστής της Πίστης, της Πατρίδας και του λαού μας. Μα προπαντός είναι οδηγός και ηγούμενος της νεολαίας φίλος και ευαίσθητος ακροατής των ανησυχιών και προβλημάτων της .
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος επίσης τόνισε: Η Ορθοδοξία, είναι για όλους τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες μία από τις πιο ισχυρές και ακλόνητες βάσεις, αλλά και πυξίδες του Ελληνισμού.
Είναι το μέτρο της αντίληψής μας για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα. Είναι το μέτρο της ευαισθησίας μας, πρωτίστως και κυρίως για τον άνθρωπο, ειδικά δε στις μέρες μας, τον πάσχοντα, φτωχό και αβοήθητο Έλληνα.
Η εκκλησία μας συνιστά φάρο πνευματικής ζωής κι ελπίδας, αλλά και ακρογωνιαίο λίθο και στύλο της οικογενειακής συνοχής και γαλήνης και ως τέτοια στέκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και στην Ελληνική οικογένεια.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κομμα εκφράζει τη θερμή, ειλικρινή και ακλόνητη πίστη του, στις αρχές της Ελληνικής Εκκλησίας και της Μητροπόλεως Πειραιώς και Φαλήρου της οποίας έχει τη τύχη να προΐσταται ένας φωτισμένος ιεράρχης σαν τον Μητροπολίτη Σεραφείμ που ακούραστος, εργάζεται και αγόγγυστα στη κατεύθυνση της πνευματικής ,ψυχικής και κοινωνικής ανατάσεως του Χριστεπώνυμου πληρώματος της Πειραϊκής και Φαληρικής κοινωνίας.
Η ταύτιση των εκτιμήσεων και των δύο πλευρών και η σφυρηλάτηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πνεύματος συνεργασίας, καθιστά βέβαιο πως μόνο θετικά αποτελέσματα έχει να προσφέρει και να παράξει για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και Εκκλησίας.
Η Ορθοδοξία, για όλους τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, είναι μία από τις πιο ισχυρές και ακλόνητες βάσεις, αλλά και πυξίδες του Ελληνισμού.
Είναι το μέτρο της αντίληψής μας, για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα και το μέτρο της ευαισθησίας μας, πρωτίστως και κυρίως για τον άνθρωπο, ειδικά δε στις δυσκολες μέρες μας, τον πάσχοντα, φτωχό και αβοήθητο Έλληνα.
Με την ευκαιρία θέλω να υπογραμμίσω κατεληξε ο Νίκος Νικολόπουλος:
«Η εμπειρία των αιώνων μεταφέρει σε όλους μας, τους ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς μεταξύ του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, μέσα από την οποία φωτίζει το μονοπάτι των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, το οποίο πολλοί επιχειρούν να συσκοτίσουν στις μέρες μας, αλλά εις μάτην.
Πιστεύω ότι το θεμέλιο της Ελληνορθοδοξίας, είναι θεμέλιο συμπαγές, αρραγές και ακλόνητο.
Θα επαναλάβω επίμονα και ακούραστα, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος «Η Ορθοδοξία είναι το θεμέλιο, της γνήσιας και εθνικής μας παράδοσης και παράλληλα, το θεμέλιο που διασφαλίζει την έξοδο από την εσωστρέφεια και την απομόνωση, το ικανό να διαλεχθεί με το σύγχρονο κόσμο, που βιώνει την τραγωδία της οικονομικής κρίσης και της επιστημονικής ανέλιξης.
Με αυτή την βάση είναι πολύ φυσιολογική η δυναμική αντιπαράθεση στις επιπόλαιες κρατικές μεταρρυθμίσεις, που βάλλουν ανιστόρητα απέναντι σε κάθε τι παραδοσιακό, διαχρονικά καταξιωμένο και αυθεντικά Ελληνικό».
Θα κλείσω με όσα σοφά έγραψε ο φιλόσοφος Πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος: «Χωρίς τον Χριστιανισμό το Ελληνικό πνεύμα θα είχε ταφεί κάτω από τα ερείπια του Ρωμαικού Κράτους».
Την αλήθεια μπορείς να την λες, ακόμη και αν σου κόψουν την γλώσσα.
Δεν μπορούμε λοιπόν να ξεχωρίσουμε τον Ελληνισμό από την Ορθοδοξία και την Εκκλησία.