ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 6 Απριλίου 2025 (Ε΄ Νηστειών), ο ΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στο πλαίσιο των κηρυγμάτων, που αναπτύσσει κατά την διάρκεια των Κατανυκτικών Εσπερινών της Μ. Τεσσαρακοστής, με θέμα: «Η αρετή της ειρήνης κατά την βιβλική και πατερική παράδοση», ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τον κύκλο των πνευματικών κηρυγμάτων του, αναφερόμενος στην αρετή της ειρήνης, όπως αυτή παρουσιάζεται στην διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.
Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της εσωτερικής ειρήνης, η οποία καλλιεργείται μέσω της προσευχής, της ταπείνωσης και της συγχωρητικότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα στοιχεία και από τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.
Ο Μητροπολίτης επισήμανε, επίσης, ότι η αρετή της ειρήνης δεν αποτελεί μια στατική κατάσταση, αλλά απαιτεί συνεχή αγώνα ενάντια στα πάθη και τις διαιρέσεις, που απειλούν την ενότητα των ανθρώπων, προτρέποντας το εκκλησίασμα να ακολουθήσει το παράδειγμα των Αγίων, οι οποίοι, μέσα από την άσκηση και την αγάπη, έγιναν φορείς της θείας ειρήνης.
Τέλος, κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να αξιοποιήσει την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ως ευκαιρία για πνευματική ανανέωση, ευχόμενος προς όλους, καλή δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα και καρποφόρα συνέχιση της πορείας προς το Άγιο Πάσχα.