Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων: Λυπάμαι που Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο να απειλούν και να καταδιώκουν τους ευλαβείς ιερείς και ευσεβείς πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Ο ποιμένας οφείλει να καλεί τον κάθε άνθρωπο και ΟΧΙ να τον διώχνει ή να απειλεί και να φοβερίζει με στέρηση μισθών. Αυτός δεν είναι ποιμένας, αλλά “κλέφτης”, όπως τον χαρακτηρίζει στο Ιερό Ευαγγέλιο ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, οΥιός και Λόγος του Θεού. Οι γνήσιοι ποιμένες της Εκκλησίας θυσιάζονται για το ποίμνιό τους.
Στους πρώτους αιώνες είχαμε τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες και την Ρωμαϊκή εξουσία ως διώκτες των Χριστιανών. Επακολούθησαν οι αιρετικοί όλων των εποχών, που καταδιώκουν τους Ορθοδόξους. Κατόπιν, επακολούθησε η Οθωμανική Τουρκοκρατία που πίεζε αφόρητα τον Ελληνικό Λαό να εξισλαμισθεί. Στις αρχές του 20ου αιώνος παρουσιάστηκε το αντιχριστιανικό πολιτικό σύστημα του Κομμουνισμού.
Σήμερα, δυστυχώς, και μετά λύπης μου το γράφω, έχομε κάποιους Αρχιερείς που όχι μόνον εναντιώνονται στην ελεύθερη βούληση – συνείδηση των πιστών, αλλά και τους κατατρέχουν. Μιλούν για αγάπη και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά δεν σέβονται και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κληρικών και των πιστών τους!
ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να προσέχουμε. ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις, μάσκες, ράπιν ή μοριακά τεστ), αλλά ΟΧΙ υποχρεωτικό εμβολιασμό. ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΕΣ! ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ! Υπάρχουν άλλα χριστιανικά μέτρα και συμπεριφορές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Ο κάθε Έλληνας πολίτης, κληρικοός ή λαϊκός, είναι ελεύθερος να αποφασίσει για τον εαυτόν του. Δεν πρέπει να λησμονούμε την διδαχή του Αγίου Αποστόλου Παύλου που λέγει ότι ‘δεν λάβαμε πνεύμα δουλείας, αλλά πνεύμα ελευθερίας’.
Δεν είναι έργο των Αρχιερέων να απειλούν τους συλειτουργούς ιερείς με διακοπή μισθοδοσίας, λες και τους πληρώνουν από την τσέπη τους!!!, ή τους μοναχούς και πολύ περισσότερο τους πιστούς.
Έργο των Αρχιερέων είναι το κάλεσμα όλων σε μετάνοια και στην ενάρετη ζωή. Ο Αρχιερέας οφείλει να είναι η ζωντανή εικόνα του Χριστού.
Εξ άλλου, είναι γνωστή η βιοτή, το φιλόδοξο και φιλάργυρο ορισμένων υπερμάχων του εμβολιασμού. Αλλά, δεν είναι της ώρας αυτό το ζήτημα.
Οι Ορθόδοξοι πιστοί πιέζονται από το επίσημο Κράτος για να εμβολιαστούν. Γιατί ΔΕΝ πιέζονται και οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που εισβάλλουν παράνομα και ανεξέλεγκτα μέσα στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα, και που με πολύ αγάπη τόσο τους φιλοξενούμε;;;
Πού είναι αυτοί οι Αρχιερείς; πού είναι οι πολιτικοί, να μιλήσουν και να βροντοφωνάξουν;;; Γιατί δεν μιλά η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να εμβολιαστούν και οι λαθρομετανάστες!!! Γιατί δεν μιλούν για τις χιλιάδες εκτρώσεις, που είναι η αιτία θανάτων τόσο αθώων πλασμάτων;;; Γιατί δεν μιλούν εναντίον των αντιχριανικών οργανώσεων, όπως είναι η Μασονία, τα Ρότερυ, τα Λάϊονς, Παγκοσμιοποίηση και Οικουμενισμού;;; Γιατί δεν έχουν το σθένος να λύσουν το πρόβλημα το Ημερολογιακό, που αποξένησε έστω και μια μικρή μερίδα του Λαου;;;
Ως προς το ζήτημα, εάν θα πρέπει να θεωρείται κανείς ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας, ή ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ή ως ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ, η ως ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΣ, ή ως ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΩΝΟΣ, η ως ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ, η ως ΜΗ ΑΓΑΠΩΝ ΤΟΝ ΣΥΝΆΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί!
Εκείνος ο Αρχιερέας που εκστομίζει τέτοιες βλασφημίες, ΔΕΝ γνωρίζει την Ορθόδοξο Εκκλησιολογία. Αιρετικός είναι αυτός που πρεσβεύει λανθασμένο πιστεύω ως προς την Χριστιανική Πίστη. Σχισματικός είναι εκείνος που διαφωνεί ως προς την διοίκηση της Εκκλησίας.
Η Εκκλησία δεν είναι περιουσία των Αρχιερέων, δηλαδή της μανούλας ή της γιαγιάς τους! Ξεχνούν, ότι και αυτοί οι ίδιοι πληρώνονται από τον Ελληνικό Λαό.
Υπάρχουν διακεκριμένοι γιατροί, που είναι οι πιο κατάλληλοι να πείσουν τους πιστούς.
Λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι, που Ορθόδοξοι Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο αυτό. ΝΤΡΟΠΗ τους!!!
Εύχομαι, να έχουμε όλοι ειλικρινή μετάνοια.
Να προσέχουμε! Να προσέχουμε! Να προσέχουμε! Και ο καθένας, ας αναλάβει την ευθύνη του, ως ελεύθεροι πολίτες.
Με σεβασμό και ειλικρινήν αγάπην Χριστού.
+Ο Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων (Λαμπαδάριος, ο εκ Καλύμνου)
Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Κάλυμνος, 24 Νοεμβρίου, 2021.