Λάδι στη φωτιά που άναψε η απομάκρυνση Φίλη από το Παιδείας ρίχνει η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρία Κόλια Τσαρουχά.
Η κα. Τσαρουχά, μιλώντας στο North 98, δήλωσε πως «κανένας Φίλης δεν μπορεί να διαρρήξει τις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας, όχι γιατί φοβόμαστε την εκκλησία αλλά γιατί υπάρχει σεβασμός και όποιος πιστεύει ότι η εκκλησία μπορεί να βγει από την καθημερινότητα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον λαό».
[irp posts=”310866″ name=”Οχετός Φίλη κατά Αρχιεπισκόπου και Εκκλησίας και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί”]
Μάλιστα εκφράζει την πίστη της ότι με την αλλαγή στο υπουργείο παιδείας υπήρξε μια εκτόνωση στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί χωρίς αυτό να σημαίνει όπως σημείωσε ότι «οποίος αποχωρεί απαξιώνεται κιόλας».