Άγνωστος πυρπόλησε τέμενος στην πόλη Εσκιλστούνα της Σουηδίας, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία, μια επίθεση που σημειώνεται εν μέσω του όλο και πιο σκληρού διαλόγου όσον αφορά τη μετανάστευση.
Το ακροδεξιό κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες» ζητά να μειωθεί ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται η χώρα κατά 90%, ενώ τα κόμματα εξουσίας δεν προτίθενται να αλλάξουν τη φιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει μέχρι σήμερα η Στοκχόλμη.
Περίπου 15 ως 20 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο τέμενος, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου σε μια περιοχής όπου βρίσκονται κυρίως κατοικίες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Σουηδικά ΜΜΕ μετέδωσαν βιντεοσκοπημένο υλικό στο οποίο εικονίζονται φλόγες και καπνός να βγαίνουν από τα παράθυρα του κτίσματος αυτού.
«Αυτόπτης μάρτυρας είδε κάποιον να πετάει ένα αντικείμενο μέσα από το παράθυρο του κτιρίου, που λειτουργεί ως τέμενος, και αμέσως μετά ξέσπασε μια σφοδρή πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Φράντσελ.
Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί φροντίδα για εισπνοή καπνού και εκδορές. Δεν έχει συλληφθεί κανείς για τον εμπρησμό μέχρι στιγμής, διευκρίνισε ο ίδιος.
Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας της Εσκιλστούνα, στην κεντρική Σουηδία, κλήθηκαν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά λίγο μετά τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) και η αστυνομία διενεργεί έρευνα για εμπρησμό.