Βίντεο με τον απαχθέντα υπουργό Αμύνης της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές δυνάμεις.
Ο υπουργός Άμυνας Igor Kakidzyanov είχε συλληφθεί σε ενέδρα Ουκρανών οπλοφόρων στις 7 Μάιου καθώς ύστερα από μάχη με ένοπλους Ουκρανούς του υπουργείου Εσωτερικών. Στο βίντεο φαίνεται ο ρωσόφωνος υπουργός να είναι δεμένος και σχεδόν γυμνός και να φρουρείται από ουκρανούς οπλοφόρους.
«Υπήρξε μια πραγματική μάχη η οποία κράτησε για πάνω μια ώρα. Οι δυνάμεις ασφάλειας του υπουργού δέχονταν πυρά από αυτόματα όπλα και ο οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκε», είχε αναφέρει σχετικά βοηθός του υπουργού Άμυνας στο Ντόνετσκ.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο Igor Kakidzyanov είχε συλληφθεί μαζί με άλλους ρωσόφωνους ακτιβιστές του Ντόνετσκ. Η επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί από ένα τάγμα της ουκρανικής μονάδας Azov της αστυνομίας.
Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία αρχικά το βίντεο είχε κυκλοφορήσει στο Live Leak με τον τίτλο “Ukrainian Defense Minister taken hostage by Separatist Pro-Russian”, δηλαδή ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είχε συλληφθεί από αυτονομιστές προσκείμενους στη Ρωσία.
Φυσικά πρόκειται για το αντίθετο. Στο you tube ο τίτλος διορθώθηκε σε “pro-Russian opposition leaders in the hands of Ukrainians”αλλά στο Live Leak παραμένει ο ίδιος.
{youtube}JB7Bkfj8sSQ{/youtube}
{youtube}LLI-KDtzOLw{/youtube}