Για απολογισμό πάνω από 80 νεκρούς – τρομοκράτες και ομήρους – στην επιχείρηση των αλγερινών αρχών για την απελευθέρωση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στη Σαχάρα μιλούν οι τελευταίες πληροφορίες.
Ακόμη 25 πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Ιν Αμένας, ορισμένα τόσο παραμορφωμένα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας οι τρομοκράτες “έσπειραν” με νάρκες τις εγκαταστάσεις και ο στόχος τους ήταν “να ανατινάξουν το συγκρότημα και να σκοτώσουν όλους τους ομήρους”, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικοινωνιών της Αλγερίας.
Οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη της οργάνωσης Υπογράφοντες με Αίμα, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο από τον ιστορικό ηγέτη της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi) Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.
Το παρακάτω βίντεο μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Αλγερίας. Έχει τραβηχθεί από ερασιτέχνη μέσα στις εγκαταστάσεις που είναι διάσπαρτες από πτώματα.