ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ: Aπεβίωσε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου από επιπλοκές του κορωνοϊού, ο Αλέξης Βεριόπουλος, εκ των λαϊκών υπαλλήλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος εργαζόταν στη διαχείριση και παρακολούθηση του συστήματος καμερών φύλαξης του Πατριαρχείου.
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό δέκα επί πλέον λαϊκοί υπάλληλοι της Πατριαρχικής Αυλής, ενώ την Τετάρτη όλο το υπαλληλικό προσωπικό στο Φανάρι υπεβλήθη σε τεστ.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι πολύ καλά στην υγεία του και ο ίδιος έκανε το τεστ του κορωνοϊού τρεις φορές μέχρι τώρα.
Ο άτυχος Αλέξης Βεριόπουλος εργαζόταν στο Πατριαρχείο επί δέκα πέντε και πλέον έτη, ενώ πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ήταν ένας πολύ εργατικός, συνεπής και υπεύθυνος υπάλληλος. Ο αείμνηστος Αλέξης ήταν 52 ετών και βρέθηκε θετικός στον ιό πριν από μερικές μέρες. Η σύζυγός του έχει επίσης προσβληθεί και νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Πόλης. Εχει δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι παντρεμένα αμφότερα. Ο γιος του εργάζεται επίσης στο Πατριαρχείο ως οικονόμος.
Ουδείς γνωρίζει πού και πώς κόλλησε ο αείμνηστος Αλέξης Βεριόπουλος τον θανατηφόρο, ιό, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Πατριαρχείου, οι οποίοι βέβαια διαμένουν στις οικίες τους στην Κωνσταντινούπολη και οι περισσότεροι κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προς και από το Πατριαρχείο. Εν τω μεταξύ, η Πόλη είναι γεμάτη αυτή τη στιγμή από κρούσματα. Ανακοινώθηκε ότι αρχίζοντας από μεθαύριο τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Επισημαίνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο από κορωνοϊό που έχει πλήξει τα στελέχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο πρώτος ήταν ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ευστράτιος ο οποίος έφτιαχνε κατά τα τελευταία δέκα πέντε έτη το αρχείο των Μητροπόλεων του Οικουμενικού Θρόνου και ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Αύγουστο.
Σε εκδήλωση που έγινε εις μνήμην του τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε αναφερθεί με φιλόφρονα λόγια στην προσωπικότητα και το έργο του.
ekirikas.com