ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: «Θέλω να πάρω εκδίκηση για τον παππού μου, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Έλληνες πριν από έναν αιώνα. Η Τουρκία θα ποδοπατήσει την Ελλάδα και κανείς ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ, δεν θα μπορούν να τη σταματήσουν, αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί».
Με αυτή την φράση ο γνωστός για τις εριστικές του θέσεις και φραστικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας, σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, τον οποίο ο Νίκος Κοτζιάς έχει χαρακτηρίσει ως τουλάχιστον «ανόητο», θέλησε να ρίξει νέο «λάδι» στην ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Τουρκία.
Την είδηση μετέδωσε ο Αμπντουλάχ Μποζκιούρτ, αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος.
Πάντως μια συμβουλή να δώσουμε στους Τούρκους.
Δεν τον «ψάχνουν» λίγο τον Γιγίτ για προβοκάτορα του Γκιουλέν;
Για τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες, σαν του Γιγίτ Μπουλούτ, δεν προειδοποιούσε από τη Yeni Safak ο Καραγκιούλ;
Τελικά ποιος έχει δίκιο; Ο Μπουλούτ ή ο Καραγκιούλ που ζήτησε χαμηλούς τόνους; Γιατί δεν μπορεί να είναι και οι δύο «σύμβουλοι» του σουλτάνου σωστοί.
Τουρκία: Ισόβια στον στρατηγό Καρανταγί και άλλα 20 άτομα για το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» του 1997
Το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή της πρώτης ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας – Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Καρανταγί και ο υπαρχηγός ανάμεσα στους καταδικασθέντες
Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε τουρκικό δικαστήριο 21 άτομα, για το «μεταμοντέρνο» πραξικόπημα του 1997, που είχε ως συνέπεια την ανατροπή της πρώτης ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ανάμεσα στους καταδικασθέντες με την ποινή των ισοβίων ήταν και ο στρατηγός εν αποστρατεία Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, που θήτευσε ως αρχηγός ενόπλων δυνάμεων την περίοδο 1994-1998. Επίσης, καταδικάστηκε ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων την ίδια περίοδο, στρατηγός εν αποστρατεία Τσεβίκ Μπιρ.
Το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει άλλους 68 κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με το CNN-Türk, οι καταδικασθέντες δεν θα μπουν φυλακή, λόγω της μεγάλης ηλικίας τους.
Η δίκη είχε ξεκινήσει το 2013
Το «μεταμοντέρνο» πραξικόπημα έγινε χωρίς προσφυγή στα όπλα το 1997, όταν ο πρώτος επικεφαλής ισλαμικής κυβέρνησης και πολιτικός μέντορας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νετσμετίν Ερμπακάν πιέστηκε να παραιτηθεί από το εθνικό επιτελείο γενικής άμυνας.
Η δίκη είχε ξεκινήσει το 2013, με 103 κατηγορούμενους στο εδώλιο, όμως ορισμένοι εξ αυτών απεβίωσαν από την έναρξή αυτής της μακράς δικαστικής διαδικασίας